16-årig dreng tiltales for seks voldtægtsforsøg

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Seks gange har en nu 16-årig dreng forsøgt at voldtage kvinder i Kongens Lyngby ved København. Men samtlige voldtægtsforsøg mislykkedes, og kvinderne slap væk.

Det mener anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, skriver Ekstra Bladet.

Takket være skrig, spark og slag fra ofrene udviklede ingen af overgrebene sig til egentlige voldtægter. Overfaldene fandt ifølge anklagen sted fra marts til oktober 2015.

Den formodede gerningsmand var dengang 15-16 år. Han blev allerede anholdt i november sidste år. I næste uge stilles han for retten i Lyngby.

Anklagemyndigheden kræver mere end fire års fængsel, men den tiltalte nægter sig ifølge Ekstra Bladet skyldig i de seks voldtægtsforsøg.

Han erkender dog "i et vist omfang" at have begået vold mod flere af kvinderne.

Ved fem af de seks voldtægtsforsøg gjorde kvinderne så voldsomt modstand, at gerningsmanden opgav sit forehavende og flygtede.

Det sjette overfald blev afbrudt, da et vidne jagede gerningsmanden på flugt.

Flere af kvinderne har forklaret, at han havde høretelefoner i ørerne og hørte musik, da han slog til imod dem. Samtlige voldtægtsforsøg skete ved aftentid.

Det første voldtægtsforsøg fandt ifølge anklagen sted 17. marts 2015 på et græsareal ved Retten i Lyngby. Her blev en ung kvinde trukket ned bagfra. Godt en måned senere - 21. april - væltede den tiltalte en anden kvinde omkuld ved Lyngby Sø.

Han forsøgte igen at gennemføre en voldtægt 26. juli. Denne gang på Lyacvej i Lyngby, hvor han trak sit offer bagover og gav hende et knytnæveslag i ansigtet.

Herefter gik godt to måneder, før den 16-årige 3. oktober overfaldt og forgreb sig på en kvinde på Hollandsvej i Lyngby.

Endelig mener anklagemyndigheden, at den tiltalte med cirka to timers mellemrum slog til mod to forskellige kvinder 31. oktober. I første tilfælde på en sti mellem Jernbanepladsen og Lyngby Hovedgade. Senere i en tunnel på Trongårdsvej i Lyngby.

Den 16-årige blev varetægtsfængslet få dage efter de sidste voldtægtsforsøg.

I første omgang blev han kun sigtet for et enkelt voldtægtsforsøg, men som politiets efterforskning skred frem, blev han sat i forbindelse med en serie af anmeldte overfald.

/ritzau/