16-årig talent vinder DM-guld foran landsholdsryttere

03/10/2015

Det 16-årige cykeltalent Julius Johansen overraskede stort, da han lørdag i Odense vandt DM-titlen i 4000 meter individuelt forfølgelsesløb.

Den unge Hillerød-rytter satte ifølge feltet.dk flere etablerede navne på plads.

Julius Johansen satte klart bedste tid i de indledende tidskørsler med tiden fire minutter og 28,53 sekunder.

Den forsvarende mester, landsholdsrytteren Casper Folsach, måtte nøjes med en fjerdeplads, mens Casper Pedersen blev nummer fem.

I finalen slog Julius Johansen den 21 år ældre Anders Holm, der fik den bedste start i duellen om guldet. Efter 1500 meter havde stortalentet fra Hillerød dog indhentet finalemodstanderen.

DM-titlen blev kørt hjem i vindertiden fire minutter og 27,75 sekunder.

Bronzen gik til et andet stortalent, den blot 17-årige Frederik Rodenberg Madsen.

De danske banemesterskaber gik i gang fredag aften, hvor cykelholdet Riwal Platform vandt DM-guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb.