16-årig tilstår dødstrusler mod Naser Khader

På den 16-årige M's sorte t-shirt står der med store guldbogstaver på engelsk, at hver ny dag er en mulighed for at ændre sit liv.

Fredag sidder hun i Københavns Byret tiltalt for at have truet blandt andre den tidligere folketingspolitiker Naser Khader via private beskeder på Facebook.

Med meget lav stemme svarer den kraftige, mørkhårede pige "ja", når anklageren til hvert af de 11 forhold, hun er tiltalt for, spørger, om hun har gjort det, der står.

Ved grundlovsforhøret 28. august nægtede hun sig skyldig og hævdede, at hun havde lånt telefonen ud 26. og 27. august, hvor truslerne blev fremført.

I en af beskederne til Naser Khader har hun ifølge anklageskriftet skrevet, at hun skærer halsen over på Khader og hans datter "næste gang, vi bliver meldt", og i en anden står der, at "der er en kugle til dig og en kugle til din datter". Hun havde vedhæftet et billede af en pistol og et magasin.

M tilstår også at have indkrævet en dummebøde på 10.000 kroner fra politikeren. Hun har dog ikke modtaget pengene, siger hun.

Pigen er desuden tiltalt for at have truet en anden pige på livet. Den anden pige skulle fortælle den sigtede, hvor Naser Khaders datter opholdt sig, lød kravet.

Den sigtede truede også den anden pige med at slå tænderne ud på hendes mor og med at begå hjemmerøveri, hvis ikke hun makkede ret.

Sigtelsen er rejst efter en bestemmelse i straffeloven, der handler om vidnetrusler. Det skyldes, at Naser Khader og hans datter over for politiet og i retten skal afgive forklaring om et overfald på Khaders datter.

Ud over truslerne på Facebook er M tiltalt for at have overfaldet en skoleleder på en skole. Igen tilstår hun.

Men når anklageren beder hende om at forklare, siger hun konsekvent, at det vil hun ikke udtale sig om.

Pigen er allerede dømt i en anden sag for blandt andet vold, røveri og vidnetrusler. Det blev hun anbragt på en ungdomsinstitution for. Det var her, hun fremsatte truslerne mod Khader.

Der afsiges dom i sagen senere fredag i Københavns Byret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip