To 17-årige fik fængselsstraf for at have spredt nøgenbilleder af unge kvinder

To mænd på 17 år er i dag blevet idømt betinget fængsel i henholdvis 14 og 30 dage for at have delt nøgenbillder af unge kvinder.

Tre unge piger henvendte sig i efteråret 2014 til politiet i Nykøbing Falster, fordi nøgenbilleder af pgerne var blevet delt på internettet af de to dømte. 

Billederne var en del af en 18-siders elektronisk 'bog' med omkring 60 billeder, der hed 'bitch bible', som de to 17-årige havde samlet og delt på internettet. Bogen bestod af billeder af delvist afklædte eller helt nøgne piger, og den blev delt flittigt på uddannelsesinstitutioner i hele landet. 

De unge kvinder havde i et vist omfang selv sendt billederne af dem selv via Snapchat, hvor de to dømte havde gemt billederne. 

De dømte 17-årige fik straffen gjort betinget på grund af deres unge alder og gode personlige forhold.

Dommen understreger, at det ikke er i orden at offentliggøre billeder af privat karakter, fordi man har modtaget dem. 

- Dommen er et godt udtryk for alvoren af den krænkelse, de unge kvinder har været udsat for. Den rummer et vigtigt signal om, at vi alle har krav på et privatliv, selv om vi eventuelt deler noget af det med dem, vi stoler på, siger anklagerfuldmægtig Kristine Thorndahl og fortsætter.

- Vi kan ikke advare de unge piger nok: Lad være med at sende private billeder, I ikke vil se på Internettet. Det er umådeligt svært at kontrollere. Så tænk jer om før I sender en ”snap”, eller på anden måde deler et billede af jer selv. Det drejer sig blot om et enkelt klik, før vores privatliv bliver udstillet til offentligt skue, siger anklagerfuldmægtig Kristine Thorndahl.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip