175.500 besøgte solrige grønne koncerter

Samlet har 175.500 gæster lagt vejen forbi de i alt otte Grøn Koncert-arrangementer landet over, der søndag afsluttes med en koncert foran 37.000 mennesker i Valby.

Det betyder penge i kassen hos Muskelsvindfonden, der arrangerer koncerterne sammen med Tuborg. Hvor stort overskuddet bliver, kan man endnu kun gisne om. Det siger Henrik Ib Jørgensen, der er direktør i Muskelsvindfonden.

- Jeg kan ikke sætte tal på. Men det har været et godt år. Man kan sammenligne det med de foregående to år, så overskuddet ligger nogenlunde på samme niveau, regner jeg med. Men der er mange parametre, der kan flytte det den ene eller den anden vej.

- Det kan faktisk blive så varmt, at folk ikke drikker så meget. For eksempel var det meget varmt den dag, vi spillede i Odense, og i Esbjerg blev der spillet en fodboldkamp samme dag, siger Henrik Ib Jørgensen.

Han fortæller, at omkring 40 procent af indtægterne kommer fra drikkevarer, og der kan gå flere måneder, før man har det endelige resultat.

Ifølge Muskelsvindfondens årsregnskaber fra 2013 og 2012 bidrog Grøn Koncert med indtægter til foreningen på henholdsvis 26,8 millioner og 22 millioner.

I år har koncertgæsterne blandt andet kunne overvære kunstnere som Nik og Jay, Shaka Loveless, og Kashmir, mens folkekære Jacob Haugaard har ageret konferencier.

Det danske sommervejr har vist sig fra sin bedste side under Grøn Koncert, og inden den sidste koncert er der foreløbig ikke faldet en eneste dråbe regn.

- Det har været rigtig, rigtig dejligt vejr. Og når vejret og musikprogrammet er godt, så plejer det også at betyde mange mennesker på Grøn Koncert, så vejret har vi været meget glade for.

Koncerterne i København og Aarhus var udsolgte, og sidstnævnte slog tilmed besøgsrekord med 34.000 gæster.

Tuborg afholdte Grøn Koncert for første gang i 1982 i anledning af Dyrehavsbakkens 400 års fødselsdag. Året efter gik Tuborg sammen med Muskelsvindfonden om at afholde Grøn Koncert, og de to har været koncertpartnere lige siden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip