178 taget i politiets første spritkontrol denne sommer

Under en uges landsdækkende politikontrol for spiritus- og narkokørsel har politiet stoppet 4098 køretøjer. Af dem er 178 førere sigtet for at have kørt i spirituspåvirket tilstand.

I kølvandet på politiets spritkontrol har Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne lanceret kampagnen "Klar til et pust?" mod spritkørsel.

Kampagnen kører hen over sommeren, en periode hvor mange ikke tæller deres genstande, mener Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder hos Rådet for Sikker Trafik.

- Mange glemmer, hvor meget de faktisk har fået at drikke i løbet af en hel dag eller aften, og så har de svært ved at vurdere, om de er ædru nok til at køre, siger Michelle Laviolette og uddyber:

- Når man er træt og bare vil hjem, så er der desværre stadig alt for mange, der tager chancen og sætter sig bag rattet. Det skal vi have ændret, så færre kommer til skade eller mister livet i spritulykker.

Ved siden af den landsdækkende sommerkampagne vil politiet sætte ind med forøget spiritus- og narkokontroller. Denne gang løb politikontrollen fra mandag 1. juni til søndag 7. juni.

Ud over de 178 der blev sigtet for spirituskørsel, blev seks personer sigtet for kørsel med narkotika eller medicin i blodet. 118 kørte uden sikkerhedssele, 99 blev standset mens de talte i telefon og 41 kørte uden at have erhvervet førerret.

Selvom antallet af spritbilister på vejene ifølge Rådet for Sikker Trafik er halveret siden 1980'erne, er det stadig en store fare for trafiksikkerheden. I cirka 20 procent af dødsulykkerne på vejene er der alkohol involveret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip