18-årig får samfundstjeneste for bombetrusler mod Lalandia

En 18-årig mand fra Vestlolland blev tirsdag idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om blandt andet 40 timers samfundstjeneste for tre tilfælde af bombetrusler mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Det oplyser Retten i Nykøbing Falster på sin hjemmeside.

Truslerne fremsatte han 15., 16. og 17. august, og truslerne medførte, at politi og brandvæsen rykkede ud, ligesom Lalandia blev evakueret ved to af bombetruslerne.

Den første bombetrussel indløb fredag den 15. august, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, og politiet kunne afblæse alarmen.

Dagen efter - om eftermiddagen - indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Om søndagen kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

Manden havde erkendt sig skyldig, og sagen blev behandlet som en tilståelsessag. Han modtog dommen.

Den unge mand har siddet varetægtsfængslet siden 17. august, men blev løsladt af anklageren efter domsafsigelsen.

Lalandia havde fremsat krav om erstatning på godt 400.000 kroner for det tab, som bombetruslerne havde medført, men dommeren besluttede at henskyde erstatningskravet til et civilt søgsmål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip