18 dræbt af selvmordsbombe i Rusland

Mindst 18 mennesker blev dræbt og 27 såret, da en kvindelig selvmordsbomber søndag sprængte sig selv i luften på en jernbanestation i den nordkaukasiske by Volgograd i Rusland.

Regionale myndigheder siger, at kvinden udløste sin bombe tæt på sikkerhedskontrollens metaldetektor ved indgangen til byen hovedbanegård, da den var fyldt med rejsende.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har beordret alle landets myndigheder til at foretage de nødvendige foranstaltninger for at styrke sikkerheden efter bombeangrebet, citerer nyhedsbureauet Ria-Novosti en talsmand for.

Polititalsmand Vladimir Kolesnikov siger, at sikkerheden vil blive optrappet på jernbanestationer og lufthavne efter bombesprængningen, som er det andet dødelige angreb i Volgograd inden for to måneder.

En regional regeringstalsmand har sagt til nyhedsbureauet Ria-Novosti, at mindst 18 mennesker blev dræbt og flere end 40 såret ved angrebet.

Men en talsmand for den føderale sundhedsminister har sagt til Ruslands stats-tv, at antallet af sårede var flere end 50.

Byen Volgograd, der var kendt som Stalingrad i sovjettiden, blev også i oktober udsat for et angreb af en kvindelig selvmorder med forbindelse til islamistiske oprørsgrupper i det oprørsplagede Nordkaukasus.

Oktober-angrebet, der dræbte seks mennesker i en fyldt bus, afstedkom øjeblikkelig frygt for sikkerheden op til Vinter-OL fra 4.-23. februar i Sotji ved Sortehavet.

Sortehavsbyen ligger 690 kilometer sydvest for Volgograd og i direkte nærhed til de oprørsplagede nordkaukasiske regioner som Dagestan, Ingusjetien og Tjetjenien.

Militante grupper ønsker at indføre et islamistisk regime i hele den russiske del af Nordkaukasus. Deres leder, Doku Umarov, har beordret sine frontkæmpere til at udse sig civile som mål uden for regionen og sabotere De Olympiske Lege.

/ritzau/

 

Dagens Gossip