18 dyreunger lukket inde i tasker og efterladt til at dø af varme nær midtjysk sø

Et trist syn mødte en bekymret borger lørdag aften. Det skriver Herning Folkeblad

Borgeren var på aftentur nær Ikast, da vedkommende studsede over, at der lå en sportstaske, en rygsæk og en papkasse nær søen, som aftenturen gik rundt om.

Beholderne viste sig at være fyldt med kaniner og chinchillaer. 18 dyr i alt var således overladt til at dø i den bagende hede i løbet af dagen - flere af dyrene havde således også allerede givet op.

Dyrenes Beskyttelses internat i Brande forsøger nu at pleje resten af dyrene tilbage til et værdigt liv med håbet om, at de kan blive overdraget til kærlige familier, der ønsker dem.

- Det er hovedrystende, at man kan få sig selv til at gøre den slags mod de stakkels dyr, siger Birgit Karlsen til Herning Folkeblad.

Læs også: Skjulte optagelser afslører grotesk dyremishandling på økologisk slagteri

Hun er internatsleder på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, som tog imod dyrene, da borgeren ringede og meldte sit fund.

Dyrene var meget tørstige, stressede og to dyr yderligere måtte lade livet efterfølgende. 

- Vi gør alt, hvad vi kan for dem, men desværre mister vi den sidste chinchilla og en kanin efter, vi har fået dem ind. De kunne heller ikke overleve den hårde oplevelse, uddyber Birgit Karlsen.

Hun er målløs over, hvad folk gør ved deres dyr i sommerperioden og har i selvsamme weekend måtte modtage tre kattekillinger, der var ligeledes var efterladt alene til at dø på en rasteplads nær Aulum.

- Vi vil gerne på det kraftigste opfordre til, at folk ikke dumper deres dyr. Det kan ikke siges alvorligt nok. Tag ansvar for dit dyr - også når du af forskellige årsager ikke kan have det længere. Tænk dig i første omgang godt om, inden du anskaffer dig et dyr. Og sørg for alt i verden for at få din kat neutraliseret og øremærket, så den ikke kan bidrage til bestanden af de tusindvis af uønskede katte, internaterne skal tage sig af hvert år, opfordrer Birgit Karlsen.

Læs også: Antallet af sager om grov dyremishandling er eksploderet
 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip