18 frygtes dræbt i Nepal: Dansker om bord på forsvundet fly

Et fly med 18 personer om bord er forsvundet i Nepal kort efter at være lettet. Angiveligt skulle der være en dansk statsborger med på flyet, der søndag forsvandt et kvarter efter at være lettet fra lufthavnen i Pokhara i den nordlige del af det asiatiske land.

- En af passagererne er fra Danmark. Resten af passagerne er fra Nepal, siger en lokal talsmand Ram Hari Sharma til nyhedsbureauet AFP.

Ram Hari Sharma tilføjer, at politiet er tilkaldt for at finde flyet, og at de lokale myndigheder er i gang med at forberede en redningsaktion.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan på nuværende tidspunkt hverken af- eller bekræfte oplysningerne.

Ifølge det lokale medie ekantipur.com er flyet styrtet ned i Khidim-junglen, der ligger i distriktet Argakhanchi vest for hovedstaden, Kathmandu.

Mediet skriver, at unavngivne embedsmænd oplyser, at der er set flammer fra flyet, da det fløj over Khidim. En redningshelikopter har dog ikke været i stand til at finde et eventuelt nedstyrtningssted. Eftersøgningen hæmmes desuden af dårligt vejr.

Flyet havde 14 voksne passagerer, et spædbarn og tre besætningsmedlemmer med om bord.

Det lille fly er fra Nepal Airlines. Det lettede fra lufthavnen i Pokhara klokken 13.30 lokal tid og forsvandt 15 minutter senere, da flyvelederne i kontroltårnet mistede kontakten med flyets pilot.

Efter planen skulle flyet være fløjet til byen Jumla, der ligger omkring 350 kilometer vest for hovedstaden Kathmandu.

I de senere år er det bjergrige land blevet ramt af flere flystyrt, der blandt andet er sket på grund af dårlig vedligeholdelse af flyene samt uerfarne piloter.

For to år siden slap to danskere mirakuløst med livet i behold, da deres fly styrtede ned ved den vanskeligt tilgængelige lufthavn ved byen Jomsom, der er et populært område for vandrere i bjergområdet Annapurna.

15 ud af 21 personer om bord på flyet blev dræbt.

EU sortlistede i december alle Nepals flyselskaber på grund af dårlig sikkerhed, og man forbød dem samtidig at flyve til lande i EU.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip