19-årig missionær misbrugte angiveligt forældreløse børn i Afrika

Amerikanske Matthew Durham fra Edmond, Oklahoma var tilsyneladende en knægt med hjertet på det rette sted: Med organisationen Upenda rejste han til Afrika for at hjælpe udsatte, forældrelse og syge børn og for at sprede det kristne budskab.

Men det var tilsyneladende en anderledes manipulerende og ubehagelig Matthew Durham, som børnene lærte at kende. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Faren, som bankede sønnens voldtægtsmand bevidstløs, taler ud - se videoen

Matthew Durham har indrømmet, at han har misbrugt nogle af børnene - herunder mindst ét, der er hiv-smittet. Overgrebene skulle have fundet sted april-juni i år, og Matthew Durham rejste hjem til sine forældre i Edmond, da hans chef i Kenya konfronterede ham med sin mistanke.

Flugten har dog ikke fået sagen til at forsvinde, for nu vil de amerikanske myndigheder retsforfølge ham. Han er anklaget for at have voldtaget mindst tre børn og tvunget andre børn til at se på. Børnene blev angiveligt også tvunget til at udføre andre seksuelle akter på ham og til at røre ved sig selv, mens han så på. Op mod i alt ti børn skulle være blevet misbrugt.

Læs også: Gravid, gift og mor til ét barn: Nu skal hun hænges for at være kristen

Matthew Durhams forsvarsadvokat, Stephen Jones, insisterer dog på, at den unge amerikaner er uskyldig, og at han blev tvunget til at tilstå i Kenya.

- Det, der skete de sidste måske fem dage, hvor Matt var der, afslører ærlig talt en slags pseudo stamme-psykologisk voodoo, som blev udøvet på ham. Det inkluderer, at de konfiskerede hans pas, holdt ham indespærret, undlod at give ham mad, forsinkede hans rejse ud af landet og misledte hans forældre. Jeg tror ikke, at Hollywood kunne opfinde det, der skete på dette såkaldte børnehjem. Vi har fokl i Kenya nu. Vi finder ud af en masse om de her folk. Stedet ligger i udkanten af Nairobi. Det er som en slags kult dernede, siger Stephen Jones.

Opholdet på børnehjemmet i Kenya var Matthew Durhams tredje med den kristne organisation Upenda. Her har han angiveligt bedt om at overnatte i en køjeseng i et af de fyldte børneværelser, i stedet for at bo hos en værstfamilie.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip