2-årige Olivia kom hjem fra børnehaven med blødende bidemærker

I sidste uge fik Louise Emilie Meldgaard sig lidt af et chok, da hun havde hentet sin lille datter, 2-årige Olivia, i børnehaven.

Da hun tog tøjet af sin datter, fandt hun i alt fem voldsomme bidemærker rundt omkring på Olivias krop. Tre på ryggen og to på benene.

- Ingen havde fortalt mig noget henne i børnehaven. Jeg fik bare at vide, at Olivia havde haft en god dag, fortæller Louise Emilie Meldgaard, som skyndte sig at tage sin datter med på hospitalet, da hun så de fem bidemærker. I alle mærkerne var der gået hul. På hospitalet blev Olivia sat på penicillin-kur i seks dage.

LÆS OGSÅ: Hårdtpresset babymor raser over anonym klage fra nabo: Se hendes ærlige svar

Da Olivias 14-årige storebror Anders hørte om sin søsters bidemærker, tog han straks kontakt til Dagens.dk.

- Jeg gad godt vide, hvad pædagogerne lavede imens, hvis dette ikke er noget, man har bemærket, skriver den frustrerede storebror, der i en mail har sendt flere billeder af søsterens voldsomme bidemærker.

Det spørgsmål ville hans mor også gerne have svar på. Så hun tog straks efter hospitalsbesøget kontakt til Børnehuset Gaia på Amagerbrogade i København, for at høre, hvordan i alverden det kunne ske.

- Der fik jeg at vide, at nå ja, Olivia havde vist været lidt oppe at toppes med en af de andre, men de havde ikke vurderet, det var noget særligt, fortæller Louise Emilie Meldgaard.

LÆS OGSÅ: Hudløst ærlig mor til søn med Downs: - Jeg ville ønske, jeg havde fået en abort

Det svar var hun ved nærmere eftertanke ikke helt tilfreds med, så dagen efter kontaktede hun institutionen igen.

- De tilbød mig et møde, men det var jeg egentlig ikke interesseret i. Jeg er bare interesseret i, at der bliver holdt ordentligt øje med min datter, siger hun.

Louise Emilie Meldgaards endnu yngre søn går i vuggestue-afdelingen i samme børnehus. Også han er for nylig blevet bidt, mens han var i institutionen.

I Børnehuset Gaia kan den pædagogiske leder, Kathrina Dauscha, ikke kommentere på den konkrete sag. Men over for Dagens.dk forklarer hun, at institutionen har helt klare retningslinier, når det kommer til bid børnene imellem.

- Det er ikke unormalt, at børn bider. Men børnenes intentioner kan nogle gange være noget helt andet end det, det ender med. For eksempel at kysse, hvor de kan blive så ivrige, at det ender i bid. Derfor er det også noget, vi arbejder meget med, siger Kathrina Dauscha.

LÆS OGSÅ: Se fars trick til at få syv måneder gamle Lucas til at sove på et øjeblik

Hun fortæller, at institutionen netop derfor har udarbejdet en bidepolitik, som pædagogerne arbejder ud fra, og som bliver uddelt til forældrene, så de ved, hvordan det skal håndteres. Blandt andet er det kutyme, at der bliver tjekket op på vaccination og lægetjek ved bid, fortæller hun.

- Vi arbejder meget med relationsdannelsen. Børnene er i gang med at lære empati, og at lære, at der er en modtager i den anden ende. De er ikke altid klar over, at de gør et andet barn ondt.

Kathrina Dauscha kan godt forstå, at forældrene bliver frustreret, når barnet kommer hjem med bidemærker. Og det er ifølge hende altid noget, institutionen fortæller forældrene til både den, der har bidt, og den, der er blevet bidt.

- Hvis det ikke er sket, så er det en fejl, og det kan vi kun beklage. Det er ikke i orden. Forældrene skal have det at vide, hvis deres barn er blevet bidt, siger Kathrina Dauscha til Dagens.dk.

Se billederne af Olivias bidemærker herunder:

 

Dagens Gossip