2 personer blev lørdag aften hevet op af vandet i ligposer: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

29/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Lørdag aften var Esrum Sø i Fredensborg Slotshave centrum for en storstilet indsats fra politi og redningsmandskab, som var udløst af mistænkelige omstændigheder ved søen.

Det bekræftede Nordsjællands Politi, der blev fundet døde efter en omfattende politiaktion. De afdøde, hvis identiteter endnu ikke er fastlagt, er genstand for intens undersøgelse af Nordsjællands Politi.

Fundet blev først observeret af Presse-fotos.dks reporter på stedet lørdag aften, hvor to ligposer blev hevet op af vandet og placeret på en badebro.

“Vi har set to ligposer blive hevet op af vandet. Den ene er blevet båret væk, den anden ligger på badebroen. Vi ved ikke, hvad der er i, men der står kriminalteknikere og tager billeder af det, der ligger i ligposen", lød det fra Presse-fotos.dks udsendte.

Søndag morgen meddelte politiet, at deres indsats i området var afsluttet, og bekræftede det tragiske fund:

"Som opfølgning på vores arbejde i Esrum Sø, Fredensborg, kan det oplyses, at der er fundet to afdøde personer. Der er umiddelbart intet, der tyder på, at der er sket en forbrydelse. Personerne er endnu ikke identificeret, derfor gives ikke yderligere oplysninger", skrev de på det sociale medie X.

Men derudover har det været sparsomt med detaljer - i hvert fald indtil nu.

Vagtchefen fra Nordsjællands Politi, David Eckert, kunne sidenhen løfte sløret for, at de to kroppe har været i vandet 'i lang tid':

"Det har endnu ikke været muligt for os at identificere dem, da de har ligget i vandet for længe. Vi kan ikke sige noget om, hvor længe, de har ligget der, men jeg er sikker på, at de har ligget der længe", fortæller han til Sjællandske Nyheder.

En interessant vinkel i efterforskningen blev fremhævet af vagtchefen i et interview med Ekstra Bladet, hvor han nævnte en hypotese om, at de fundne kunne være et søskendepar, der blev meldt savnet den foregående onsdag.

Eckert understregede videre, at der indtil videre ikke er beviser, der tyder på en forbrydelse, men undersøgelsen fortsætter, og retsmedicinere planlægger at udføre yderligere undersøgelser mandag i håb om at bringe klarhed over de dødes identiteter og dødsårsager.