20-årig erkender knivvold med nægter drab på Frederiksberg

En 20-årig mand nægter sig skyldig i manddrab, men han erkender at have ført kniven, der i september sidste år dræbte den 18-årige Taher Ben Tarek Saadaoui ved handelsskolen Niels Brock på Frederiksberg.

- Han erkender vold med døden til følge, siger den tiltaltes forsvarsadvokat, Jane Ranum.

Den 20-årige er ved Retten i Frederiksberg torsdag tiltalt for manddrab.

Det var jalousi, der førte til, at den 18-årige mistede livet. Ifølge tiltalen havde han få dage før knivdrabet fået at vide, at den 18-årige havde lagt an på hans kæreste.

- Jeg hører fra flere fra Niels Brock, at han skulle have lagt an på hende, og at han ville ødelægge det med mig, forklarer den 20-årige tiltalte i retten.

Derfor opsøgte den tiltalte den 18-årige på hans skole en eftermiddag. Efter en diskussion stak han Taher Ben Tarek Saadaoui i bugen med en kniv.

Han fortæller i retten, at han mistede kontrollen over sig selv, men han nægter, at han havde nogen intentioner om at dræbe.

- Jeg stikker ham med kniven for at markere, at han skal holde sig væk. Bare for at skræmme ham væk, siger han i retten.

Knivstikket gik gennem leveren og legemspulsåren ved højre nyre. En kammerat kørte den 18-årige på Rigshospitalet, hvor han kom på operationsbordet. Men det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv.

Samme aften meldte den tiltalte sig selv til politiet.

- Han har ringet til os kort før klokken 19 og fortalt, at han har gjort noget dumt og har noget med knivdrabet at gøre, sagde drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, sidste år til Ritzau.

Hverken offeret eller den tiltalte var kendt af politiet i forvejen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip