20-årig idømt 12 års fængsel for drab på Frederiksberg

Skrevet af admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

20-årige Arvadan Kamali-Sarvestani er ved Retten på Frederiksberg fredag blevet idømt 12 års fængsel for manddrab.

Han havde erkendt, at han førte kniven, der sidste år dræbte Taher Ben Tarek Saadaoui, men nægtet at hensigten var at dræbe.

En mandag i september sidste år opsøgte Arvadan Kamali-Sarvestani 18-årige Taher Ben Tarek Saadaoui på handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg.

Der havde været rygter om, at Saadaoui havde lagt an på Kamali-Sarvestanis kæreste, og Kamali-Sarvestanis ville derfor have en undskyldning.

Allerede fra morgenstunden havde den drabsdømte taget en kniv med hen til sin egen skole. Ifølge sin forklaring fordi han frygtede for, at han ville blive overfaldet af offeret og hans venner.

Anklager Jakob Buch-Jepsen ser det derimod som et tegn på, at drabet var planlagt.

Arvadan Kamali-Sarvestani bad Taher Ben Tarek Saadaoui komme med uden for skolen. De begyndte at diskutere, og på et tidspunkt skulle Taher Ben Tarek Saadaoui have kaldt kæresten en "so".

- Dér mistede jeg kontrollen. Og så trak jeg kniven op af lommen, har Arvadan Kamali-Sarvestani tidligere forklaret.

Taher Ben Tarek Saadaoui blev stukket i maven med et enkelt knivstik, som gik gennem leveren og legemspulsåren. Kort efter blevet offeret kørt på Rigshospitalet, men det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv.

Ved skyldkendelsen lagde retten vægt på knivstikkets placering. Retsformand Torkel Hagemann udtalte, at Arvadan Kamali-Sarvestani burde have været klar over, at der var en overvejende sandsynlighed for, at Taher Ben Tarek Saadaoui kunne dø.

Arvadan Kamali-Sarvestani valgte at anke dommen på stedet. Ifølge forsvarer Jane Ranum bør han blot dømmes for vold med døden til følge, fordi hun ikke mener, at der er noget bevis for, at han havde til hensigt at dræbe.

/ritzau/