20 gidsler befriet fra Boko Haram i Nigeria

Skrevet af admin

23/05/2015

Dagens topnyheder

Nigerianske soldater har dræbt et større antal oprørere fra den militante gruppe Boko Haram og befriet 20 kvinder og piger, der blev holdt fanget af gruppen, oplyser Nigerias forsvarsministerium.

Det skete fredag under en militæroperation i den berygtede Sambisa-skov i det nordøstlige Nigeria, som er en af islamisternes højborge.

- Selv om de flere gange er stødt på et stort antal landminer, der stadig er spredt over Sambisa-skoven, er soldaterne fortsat. Snesevis af terrorister er døde i angrebet mod deres baser fredag, oplyser Nigerias forsvarsministerium i en meddelelse.

Fire af Boko Harams lejre er ryddet, og en gruppe gidsler er befriet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa på baggrund af oplysninger fra hærens talsmand.

- I alt 20 kvinder og piger blev reddet ved afslutningen på fredagens operation, tilføjer ministeriet.

Ifølge meddelelsen blev en soldat dræbt og 10 andre såret i kampe mod Boko Haram.

Det er ikke umiddelbart muligt at få bekræftet oplysningerne fra anden side.

Tidligere har forsvarsministeriets meldinger om nedkæmpelse af Boko Harams styrker ikke været helt i overensstemmelse med øjenvidners beretninger.

Men i de seneste uger ser det ud til, at Nigeria har vundet en række sejre i kampen mod islamisterne.

Over 700 gidsler, først og fremmest kvinder og børn, er angiveligt blevet befriet under militærets operation i Sambisa-skoven, som har været Boko Harams base gennem mange år.

Ifølge menneskerettighedsgruppen Amnesty International har Boko Haram bortført mere end 2000 mennesker alene siden nytår,

Mange kvindelige fanger har efter deres befrielse fortalt, at de er blevet seksuelt misbrugt under deres fangenskab.

/ritzau/AFP