200 beboere evakueret efter frygt for busbombe

Omkring 200 beboere blev natten til lørdag evakueret i Greve på grund af frygt for en bombe.

Kort efter midnat havde en 55-årig mand truet en buschauffør på livet med en pistol. Manden efterlod en kuffert i bussen, og politiet tog derfor ingen chancer, da betjente nåede frem på Hundige Strandvej.

- Vi vurderede, at kufferten var mistænkelig, og derfor skønnede vi, at vi måtte spærre området af dernede, siger vagtchef Henrik Møller Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ammunitionsryddere og kriminalteknikere blev tilkaldt, og da der var flere boliger i nærheden af bussen, gik politiet i gang med at få beboere ud af deres hjem og bragt dem til en nærliggende skole.

Cirka 150 af de omkring 200 evakuerede ventede på skolen, mens ammunitionsryddere undersøgte, om der var en bombe i kufferten. De sidste 50 mennesker tog hen til familie eller bekendte, lyder det.

Flere timer senere - klokken 03:40 - kunne ammunitionsrydderne afblæse bombealarmen, og Greve-borgerne kunne igen vende hjem.

- Bussen er blevet frigivet, og de er blevet sendt hjem til deres respektive boliger, siger vagtchefen.

Københavns Vestegns Politi har i løbet af natten anholdt den 55-årige mand i Herlev. Her havde manden truet en anden borger med en pumpgun, og politiet fik besked om hændelsen kort før klokken 1.

- Det foregik på Højbjerg Vænge i Herlev, og det skyldes, at en borger følger efter manden, fordi han kan se, at der er noget galt med bilen. Der er ikke dæk på fælgene, siger vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi.

- Borgeren prøver at rette henvendelse til ham, men bliver truet til at gå sin vej. Der kommer vi ind i billedet, og da patruljen træffer ham, smider han en pumpgun fra sig og overgiver sig uden yderligere dramatik, fortæller vagtchefen.

Den 55-årige er blandt andet anklaget for at have truet flere personer på livet og for at være i besiddelse af både en pumpgun og en pistol, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Han er også sigtet for spirituskørsel.

Den 55-årige vil blive stillet for en dommer i løbet af lørdagen, siger vagtchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip