200 danskere strandet: Tyrkiet Eksperten erklærer sig konkurs

Skrevet af admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Rejsebureauet Scanway/Tyrkiet Eksperten erklærer sig konkurs, oplyser selskabets salgs- og marketingsdirektør, Deniz Jensen.

- Status er, at vi har kontakt med Rejsegarantifonden, for at de skal begære os konkurs, sådan så de overtager forpligtelsen over for de kunder, der er strandet.

- Og så opholder Scanway/Tyrkiet Eksperten med at eksistere, siger Deniz Jensen.

Det har dog ikke været nemt for selskabet at få kontakt til Rejsegarantifonden.

- Vi har haft problemer med at få fat i Rejsegarantifonden her til formiddag. Det sidste jeg har fået at vide, er at vi har fået hul igennem, og de vil ringe tilbage til os, siger Deniz Jensen.

Ifølge Nordjyske er op mod 200 af rejsebureauets charterturister strandet i lufthavnen i Antalya. De skulle have været med et fly mod Aalborg fredag klokken 21.

Scanway/Tyrkiet Eksperten oplyser til Ritzau, at de ikke har penge til at betale for flyene.

Derfor kontaktede flyselskabet, der skulle have fløjet turisterne hjem, Aalborg Lufthavn direkte, hvilket ikke er normal praksis ved flyaflysninger, skriver Nordjyske.

- Den hårde konkurrence på markedet og lave salgspriser har desværre gjort det umuligt for os at fortsætte, og om end vi har undersøgt alle muligheder for at fortsætte, er dette desværre umuligt.

Det skriver selskabets administrerende direktør, Zeynep Dogusoy, på selskabets facebookside.

- Vi takker af hele vores hjerte for 17 år i rejsebranchen og undskylder de problemer, vores lukning måtte medføre for kunder og samarbejdspartnere, .

Selskabet forsikrer dog, at kunder, der har købt en pakkerejse hos selskabet, er dækket af Rejsegarantifonden og vil kunne se frem til at få en ny rejse hos et andet selskab eller pengene retur.

Tilbage i 2008 blev selskabet beskyldt for at have rod i bogholderiet, hvilket dengang fik Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til at kigge firmaet efter i sømmene.

Tyrkiet Eksperten ApS blev grundlagt d. 13. januar 1997 i København. På trods af navnet har selskabet også kunnet tilbyde deres kunder rejser til feriedestinationer i andre lande end Tyrkiet.

Ifølge selskabet selv var det landets tredjestørste rejsebureau.

/ritzau/