2000 på færge kan ånde lettet op efter grundstødning

Kort før kl. 18 lykkedes det en passagerfærge fra det finske rederi Viking Lines at vriste sig fri efter tidligere på dagen at være grundstødt ud for Ålandsøerne.

Der er over 2000 passagerer og besætningsmedlemmer om bord på færgen Amorella, og de bliver nu sejlet til havn i Mariehamn midtvejs mellem Sverige og Finland, oplyser rederiet.

- En besigtigelse, efter Amorella har rykket sig løs, er lige afsluttet. Al teknik fungerer, og hun vil nu sætte kurs mod Mariehamn. Sejladsen dertil vil tage flere timer, siger en talskvinde for Viking Line.

Det var strømmen, der pludselig forsvandt på skibet, og det betød, at skibets kaptajn ikke kunne manøvrere færgen.

Det er uvist, hvad der var skyld i el-afbrydelsen, der betød, at Amorella gik på grund i den finske del af Ålands skærgård.

Færgen var på vej fra Turku i Finland til Stockholm.

Den svenske søredningscentral oplyste tidligere på dagen, at skibet havde taget lidt vand ind, men det var strømafbrydelsen, der var den kritiske del af forløbet.

Færgen lå på det tidspunkt i nærheden af havnen i Långnäs, og vejret var lørdag eftermiddag roligt i området.

Lørdag aften beskrives stemningen om bord som afslappet.

- Der er en ret god stemning nu, de byder på mad, og alle taler med hinanden. Folk er blevet roligere, fortæller en passager til Svenska Dagbladet.

Ud over 1945 passagerer er der en besætning på 150 mand om bord.

M/S Amorella drives af Viking Line og sejler på ruten fra Turku i Finland via Mariehamn og Långnäs på Åland til Stockholm.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip