21-årig tiltalt for skuddrab på 20-årig kvinde i Aarhus

Skrevet af admin

13/08/2014

Mest læste i dag

En kaliber 22 pistol dræbte en 20-årig kvinde i en lejlighed på Bispehavevej i det vestlige Aarhus om aftenen 21. november sidste år. Nu har Østjyllands Politi tiltalt en 21-årig mand for drabet.

Den 21-årig mand var til stede i lejligheden, da politiet kom, og han blev anholdt på stedet.

Han er først og fremmest tiltalt for drab, men hvis anklagemyndigheden ikke får overbevist et nævningeting ved Retten i Aarhus om den 21-åriges skyld, så går man efter at få ham dømt for forsætlig fareforvoldelse og uagtsomt manddrab, viser anklageskriftet, som Ritzau er i besiddelse af.

Det uagtsomme manddrab er ifølge anklageskriftet begået i grov kådhed og under påvirkning af hash og metadon. Den 21-årige er tiltalt for at have ladt pistolen og skudt med den flere gange.

Et af skuddene ramte den 20-årige kvinde i hovedet.

Den 21-årige mand er også tiltalt for overtrædelse af våbenloven under skærpende omstændigheder, da han opbevarede pistolen af mærket "Feinwerkbau" og 900 patroner. Pistolen har den 21-årige affyret i ejendommens kælder og en i nærliggende skov, ifølge anklageskriftet.

Han var også i besiddelse af et ulovligt luftgevær og 2,58 gram hash til eget forbrug ifølge anklageskriftet.

Den 21-årige har været varetægtsfængslet i surrogat, hvilket betyder, at han på grund af sin psykiske tilstand skal tilbringe tiden på en psykiatrisk afdeling.

Politiet fik en anmeldelse om, at en kvinde var blevet skudt, og da betjente ankom til stedet, fandt de kvinden livsfarligt kvæstet. Hun blev kort efter erklæret død af en læge.

I lejligheden var den 21-årige mand og en kvinde på 55 år, der begge blev anholdt. Desuden anholdt politiet en 33-årig kvinde. Kvinderne blev løsladt kort tid efter.

Det er uvist, hvordan den 21-årige mand forholder sig til anklagerne.

/ritzau/