22 millioner på vej til underbetalte metroarbejdere

Skrevet af admin

25/03/2015

Dagens topnyheder

Første afdrag af pengene i danmarkshistoriens største sag om løndumping bliver fredag betalt til polske, rumænske og andre byggearbejdere, der er blevet snydt af metrofirmaet Cipa, oplyser Fagbladet 3F.

Tirsdag aften indgik 3F Bygge, Jord og Miljø i København en aftale om afbetaling med italienske Cipa. Det sker, efter at Cipa for to uger siden blev dømt for lønsnyd for 22 millioner.

De næste rater skal falde over de næste seks måneder.

Hos 3F har der været uvished, om pengene ville blive betalt.

- Derfor har vi indgået en aftale om afbetaling, fortæller Jens Kirkegaard, der er byggeformand i 3F Bygge, Jord og Miljø i København til fagbladet.

Han har været nervøs for, at Cipa ville lade sit danske datterselskab gå konkurs og smutte fra regningen. Det er sket i de to andre millionsager om lønsnyd, der har været på metroen.

Hovedentreprenør Copenhagen Metro Team (CMT), der har hyret Cipa, har været dybt involveret i at få aftalen på plads.

- Vi er glade for aftalen. Det har været vigtigt for os, at Cipa respekterer kendelsen. De udfører et vigtigt arbejde på metroen og er en af de største leverandører af arbejdskraft, siger kommunikationschef Sigurd Nissen-Petersen fra CMT.

Det er endnu uvist, hvordan pengene helt præcist skal fordeles blandt medarbejderne. En mindre del skal betales i bod til fagforeningen, mens den største del skal betales til de nuværende og tidligere ansatte.

Italienske Cipa er underentreprenør i det københavnske metrobyggeri og har i den forbindelse over en periode på to år ikke betalt flere hundrede udenlandske arbejdere den løn, de ifølge overenskomsten har været berettiget til.

10. marts blev Cipa pålagt at betale 22 millioner kroner i bod og efterbetaling.

/ritzau/