23-årig skyldig i drabsforsøg på taxichauffør

En 23-årig mand er torsdag i Københavns Byret kendt skyldig i drabsforsøg mod en taxichauffør ved Christiania i sommer.

Det brutale overfald på taxichaufføren fandt sted om natten til den 23. juni. Her ville den 23-årige have taxien, der holdt i Prinsessegade ved Christiania, men den var allerede optaget.

Da chaufføren forsøgte at forklare ham det, blev han stukket flere gange med kniv. To af stikkene ramte chaufføren i overkroppen, og han var i overhængende livsfare.

Ifølge Ekstra Bladets netavis forklarede den 23-årige i retten, at han havde stukket chaufføren i nødværge, fordi denne havde skubbet til ham.

Det blev torsdag afvist af et enigt nævningeting i Københavns Byret, der kendte den 23-årige skyldig i drabsforsøg. Han må dog vente til 6. juni med at få at vide, hvilken straf han skal have.

Normalt straffes drabsforsøg med seks års fængsel, men en mentalerklæring konkluderer, at manden, der har en stribe voldsomme voldsdomme bag sig, er så farlig, at han bør dømmes til forvaring.

Erklæringen skal nu vurderes af Retslægerådet, og hvis det når til samme resultat, vil anklagemyndigheden kræve, at han idømmes forvaring, der ofte beskrives som den hårdeste straf i Danmark.

Sammen med fængsel på livstid er forvaring nemlig den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Forvaring afsones normalt på Anstalten ved Herstedvester. Personer, der idømmes forvaring, sidder gennemsnitligt indespærret i en periode, der svarer til en fængselsstraf på mindst 12 års fængsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip