23 ukrainske soldater er dræbt i det østlige Ukraine

Prorussiske aktivister har dræbt 23 ukrainske soldater og grænsevagter ved angreb i det østlige Ukraine.

Det værste angreb skete klokken fem fredag morgen, da prorussiske oprørere affyrede Grad-missiler mod en ukrainsk grænsepost på grænsen til Rusland.

Nyhedsbureauet AFP citerer det ukrainske forsvarsministerium for, at 19 soldater mistede livet, da deres grænsepost Selenopillja i regionen Lugansk kom under beskydning med Grad-raketter fra de prorussiske separatister.

Yderligere fire ukrainske soldater mistede livet under kampe andre steder i det østlige Ukraine, hed det.

Angrebet på grænseposten er det dødeligste angreb, oprørerne har påført de ukrainske regeringsstyrker, siden den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, ophævede en ensidig våbenhvile den 30. juni.

Porosjenko har svoret, at angrebet vil blive gengældt.

- For hver soldats liv vil de militante komme til at betale med i snesevis og hundredvis af deres egne, sagde han tidligere på dagen.

I midten af juni skød prorussiske aktivister et fly ned i Lugansk-regionen, hvor 49 ukrainske soldater blev dræbt.

I den seneste tid har de ukrainske regeringssoldater ellers trængt oprørerne tilbage og taget kontrollen med flere byer i det østlige Ukraine. Oprørerne har trukket sig tilbage til storbyerne Donetsk og Lugansk.

Fredag var der meldinger om kampe mellem ukrainske regeringssoldater og prorussiske separatister ved Donetsk Internationale Lufthavn. Desuden var der rapporter om sammenstød i Lugansk og andre østukrainske områder.

- Mindst 50 oprørere er blevet udslettet i de seneste 24 timer, skrev en ukrainsk talsmand Vladislav Selesnjov på Facebook.

Omkring 200 ukrainske soldater menes at have mistet livet i den tre måneder lange konflikt, mens hundredvis af separatister skal være dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip