24-årig skal i fængsel for dankort-svindel

En 24-årig mand skal i fængsel i et år og ni måneder for 54 forhold af databedrageri til en samlet værdi af cirka 890.000 kroner.

Sådan lyder dommen mandag ved Retten i Helsingør, hvor den 24-årige også blev dømt for to forhold af bedrageri til en samlet værdi af 78.380 kroner.

Den 24-årige var indehaver af en telebutik i Hørsholm, og i retten erkendte han, at han i en lang række tilfælde havde afluret sine kunders betalingskort.

Flere kunder forklarede under sagen, hvordan ekspedienten i forretningen benyttede forskellige påskud til at få deres betalingskort i hånden og derefter beholdt det påfaldende længe, mens der foregik noget bag den høje disk.

De aflurede kortoplysninger blev efterfølgende benyttet til indkøb på internettet, herunder til dyre rejser til Dubai, Marokko og Paris og til smykker.

Manden erkendte ikke alle de forhold, som han var tiltalt for, men blev alligevel fundet skyldig i de fleste.

I forbindelse med, at den unge mand åbnede en tilsvarende telebutik i Helsingør, bestilte han store annoncer i en lokal ugeavis. Da forretningen måtte lukke, skyldte butikken avisen cirka 78.000 kroner for annoncerne.

Da han havde bestilt annoncerne i falsk navn og ikke havde midler til at betale, blev han fundet skyldig i bedrageri.

Den 24-årige er tidligere straffet. Hans bror, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet. Han var på papiret indehaver af butikken i Hørsholm, men det var reelt den 24-årige, der ejede og drev butikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip