24 millioner skal hjælpe børn af syge forældre

Børn af syge forældre skal have mere hjælp.

Regeringen, SF og Enhedslisten er blevet enige om at afsætte 24 millioner kroner over tre år til at starte to såkaldte "kompetencecentre", der skal styrke indsatsen for at hjælpe børn med syge forældre.

De 24 millioner er en del af sidste års finanslovaftale mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag på venstrefløjen, hvor der blev afsat 194 millioner kroner til en såkaldt forebyggelsespulje.

- Jeg er så glad for, at det endelig lykkes at få prioriteret området og sikre bedre støtte til børn, som er pårørende, siger SF's sundhedsordfører, Özlem Cekic.

- Når forældrene bliver alvorligt fysisk eller psykisk syge, oplever børnene ofte at deres livssituation er meget utryg. Uanset om det er mor, der har fået kræft, eller far der er skizofren.

- Hvis de børn ikke får hjælp til at håndtere situationen, er der en stor risiko for, at de selv bliver syge eller mistrives. Og desværre er der i dag stadig mange børn som overses og ikke får den støtte, de har behov for, siger hun.

Kompetencecentrene kommer til at blive placeret i to af landets regioner, og tanken er blandt andet, at sundhedspersonale fra centrene skal kunne rykke ud til hospitaler og sikre bedre hjælp til børnene.

Fordelingen af forebyggelsespuljens samlede midler bliver præsenteret tirsdag. Der har dog allerede været flere ting fremme om, hvad puljen - der skal strække sig frem til 2018 - skal gå til.

Blandet andet er det kendt, at 43 millioner kroner skal gå til forebyggelse af selvmord, ligesom en forlængelse af ordningen med fixerum bliver forlænget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip