25 ton ulovlig slik beslaglagt efter fund af rottelort

25 ton chokolade, slikkepinde og vingummi er blevet beslaglagt fra et stort uregistreret sliklager i Tranbjerg ved Aarhus.

Det skete mandag, efter at Fødevarestyrelsen fandt rotte- og museekskrementer på paller og kasser med slik i lageret.

Slikket var opbevaret "særdeles uhygiejnisk" og uden den lovpligtige sikring mod skadedyr, skriver Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

Lageret blev fundet i forbindelse med en stor koordineret aktion rettet mod seks slikbutikker i Jylland.

Ifølge Fødevarestyrelsen kunne ejeren af lageret ikke dokumentere, hvor varerne var købt, og hvilke butikker der havde aftaget varer fra lageret.

- Det er i strid med reglerne for sporbarhed på fødevarer, der netop skal sikre, at sundhedsskadelige fødevarer kan trækkes tilbage fra markedet, skriver Fødevarestyrelsen.

Styrelsen opfordrer virksomheder og forbrugere, der har købt slik fra adressen Sletvej 50, 8310 Tranbjerg, til at levere eventuelle partier tilbage eller destruere dem.

- Det kan være forbundet med stor sundhedsfare at spise slik, der har været udsat for rotteekskrementer, står der i meddelelsen.

I samarbejde med Skat har Fødevarestyrelsen på det seneste sat fokus på uregistrerede og ulovlige slikfirmaer og -butikker. Det har ifølge styrelsen nemlig vist sig, at der i stort omfang er snyd med blandt andet registrering, håndtering og afgiftsbetaling.

I september skrev Jyllands-Posten, at der især snydes med, at der hentes slik til Danmark fra blandt andet Tyskland uden at betale sukkerafgiften på 24,61 kroner per kilo plus moms.

Efter beslaglæggelsen blev Skat tilkaldt for at vurdere, om der var betalt de lovpligtige sukkerafgifter af varerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip