26-årig anholdt for omfattende dopingsalg i Østjylland

En 26-årig mand fra Østjylland er blevet anholdt i forbindelse med en politiaktion og sigtet for at sælge 75.000 enheder doping. Østjyllands Politi fik onsdag i et grundlovsforhør manden varetægtsfængslet.

Den unge mand er sigtet efter paragraf 191a, som trådte i kraft 1. januar i år, og hvorefter salg af doping kan straffes med fængsel i seks år.

- Det er første gang, at vi bruger den paragraf, og det er vi glade for, da det styrker vores efterforskning, fordi der er en højere strafferamme, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard, Østjyllands Politi, til Ritzau.

- Det sender et signal til dem, der gør sig i doping, at det faktisk giver en alvorlig straf, siger han.

En doping-enhed kan være en pille eller en dosis flydende væske af et vækstfremmende hormon, for eksempel steroider.

Det var længere tids efterforskning, som førte politiet på sporet af den 26-årige mand.

Da han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, fandt dommeren politiets mistanke mod ham så velbegrundet, at han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Den afgørelse kærede manden imidlertid til Vestre Landsret.

Anklagemyndigheden har af hensyn til efterforskningen anmodet om lukkede døre, så politiet har ikke flere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip