27-årig mand stjal 300.000 kroner fra ældre kvinder

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Umiddelbart var det en indbringende forretning, da en 27-årig mand i februar og marts snød 17 kvinder i Vejle og Odense og fik fingrene i deres dankort og pin-koder.

Ikke mindre end 300.000 kroner indbragte svindlen ham.

Men den 27-årige kom siden i politiets søgelys, og torsdag blev han varetægtsfængslet i sagen i foreløbigt fire uger ved Retten i Kolding.

Manden erkender at have franarret betalingskort og tilhørende koder fra ofrene for derefter at hæve penge fra deres konti.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- I februar og marts havde han i 12 tilfælde i Vejle og fem tilfælde i Odense ringet til ældre kvinder, som han havde fundet frem til ved at søge på navne, som ældre kvinder typisk har, siger Signe Stolberg, anklager ved Sydøstjyllands Politi.

- Han ringede og fortalte kvinderne, at de skulle have nyt dankort, og tilbød så at hente kortet. Han fik dem så til at oplyse pin-koden ved at fortælle dem, at de kunne få samme pin-kode igen, hvis de oplyste den til ham, siger hun i meddelelsen.

Efterfølgende opsøgte gerningsmanden kvinderne og afhentede deres dankort og pinkoder. Dermed lykkedes det ham at hæve cirka 300.000 kroner.

Den 27-årige tog forbehold for at kære fængslingen.

/ritzau/