29 ebola-patienter flygter under angreb på klinik

En flok bevæbnede mænd angreb natten til søndag en klinik for ebola-patienter i Liberias hovedstad, Monrovia, skriver nyhedsbureauet AFP.

I forbindelse med det røveriske angreb skulle 29 patienter smittet med den dødelige virus være flygtet.

- De brød gennem dørene og røvede stedet. Alle patienterne flygtede, siger Rebecca Wesseh, der overværede angrebet.

Andre øjenvidner bekræfter episoden.

Rebecca Wesseh siger også, at hun hørte mændene råbe, at Liberias præsident, Ellen Johnson Sirleaf, har opdigtet ebola-epidemien, fordi hun har brug for penge. "Der er ikke ebola i Liberia", skulle de have råbt under angrebet.

Ifølge vidnet bestod gruppen hovedsageligt af unge mænd bevæbnet med køller. Klinikken, som de angreb, er en midlertidig isolationscelle på en skole i en forstad til Monrovia.

Liberia og nabolandene Guinea og Sierra Leone plages af et historisk udbrud af ebola. Ifølge de seneste tal fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har omkring 1150 mennesker mistet livet ud af de godt 2100, som er blevet meldt smittede. Også Nigeria er ramt.

Udbruddet af ebola blev opdaget i begyndelsen af året, og siden har myndighederne i de ramte lande kæmpet en desperat kamp for at få virussen under kontrol.

Op imod 90 procent af de smittede mister livet på grund af virussen, som der endnu ikke findes en kendt kur imod.

Sygdommen smitter via blod eller andre kropsvæsker. Også flagermus kan bære virussen og smitte mennesker.

Læger uden Grænser har vurderet, at der vil gå yderligere seks måneder, før sundhedspersonalet kan få kontrol med sygdommen i det vestlige Afrika.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip