30 hemmeligheder om livet, jeg lærte da jeg var i tyverne

Natalie Pfund, som blogger for Thought Catalog, fylder 30 år i dag - så hun har lært alt det, der er at lære om at være i tyverne.

I den runde anledning har hun lavet en liste med alle de hemmeligheder, man lærer gennem tyverne. Til dig, der har været der, og vil se, om du har fået det hele med. Og til dig, der stadig er der, og godt kunne bruge en genvej.

1. Børn ved alt. Det gør de seriøst bare. Det er utroligt. En tre-årig sagde engang til mig “Altså, hvis faren ikke putter babyen ind gennem morens navle, så må der  være en eller anden hemmelig indgang”.

2. Jeg forandrer mig hele tiden, og jeg vokser hele tiden. Og bare fordi, jeg hele tiden har gjort tingene på en bestemt måde, betyder det ikke, at jeg skal blive ved med at gøre  det på den måde.

3. Alle valg træffes ud fra enten kærlighed eller frygt. Jeg forsøger alt hvad jeg kan at træffe mine valg ud fra kærlighed - til mig selv, til andre, til verden, og til mine passioner.

LÆS OGSÅ: 5 ting mænd aldrig må sige til kvinder med menstruation

4. Jeg er, hvad jeg gør. Jeg er en “yogi”, fordi jeg dyrker yoga. Jeg er salsadanser, fodi jeg danser salsa. Jeg er forfatter, fordi jeg skriver. Jeg er sund, fordi jeg passer på ming krop. Jeg bliver bedre og bedre til disse ting, fordi jeg øver mig.

5. Alle lever i deres egen version af virkeligheden. Nogen er blevet opdraget til at fylde isbakken hver gang, de har brugt den, andre har lært at fylde den, når den er tom. Gå altid ud fra, at andre ikke er ude på at gøre dig ondt.

6. Min stemme er vigtig nok til at blive hørt. Mit budskab er ikke til alle, men den er til dem, som det er meningen, skal høre det. Da jeg var lille, var jeg altid bange for, at min stemme ikke ville virke til introduktionslegene på første skoledag. Så jeg begyndte at rømme mig længe inden, det blev min tur, og håbede, jeg ville lyde selvsikker, når det blev min tur. Som et barn i en søskendeflok på 10, var jeg altid bange for ikke at blive hørt. Jeg vidste ikke, at min stemme betød noget. I dag er jeg god til at sige min mening, og lade den blive hørt.

LÆS OGSÅ: 15 tegn på at du har det helt fint med at være single

7. Nogle dage har jeg nemt ved at elske mig selv. Andre dage er det svært. hver dag betyder noget, for der er altid noget smukt på rejsen.

8. Folk vil elskes. At være til stede og venlig hvor jeg end er, har en enorm effekt på andre mennesker. Alle, du møder, har fortjent venlighed.

9. Jeg har en veninde, der altid spørger, om jeg bare vil snakke, eller om jeg vil høre hendes mening. Jeg vil altid høre hendes mening, men det, at hun spørger, har været en værdifuld lektie for mig. Når jeg husker det (desværre ikke ofte nok), spørger jeg, før jeg sprøjter al min genialitet ud over folk.

10. Jeg er præcis den samme person, som jeg var for to årtier siden. Men jeg har lært lidt mere, jeg har mere ansvar, og jeg bestiger færre bjerge. Hvornår holder vi op med at skulle bestige bjerge? For seks år siden, besluttede jeg mig for altid at være på udkig efter bjerge, jeg kunne klatre op ad. Der er stadig eventyr over tinderne, som venter på mig.

LÆS OGSÅ: 8 ting kun personer med depression forstår

11. Oprigtige undskyldninger er guld værd. Bogstaveligt talt. To af mine allertætteste veninder er kvinder, jeg engang hadede. En af dem var min fjende i omkring ti år. Men en dag tog hun sig sammen og sagde undskyld. Vi snakkede om fortiden, og blev forbundet omkring vores fælles passioner. Siden da har vi været bedste veninder.

12. Tilgivelse er uvurderligt. Jeg ville være gået glip af meget, hvis jeg ikke havde ladt de to ovennævnte kvinder komme tilbage i mit liv.

13. Jeg har lært at være bedre til at lytte til min intuition. Jeg har slået mig selv i hovedet gang på gang efter dårlige oplevelser, og tænkt “jeg vidste bare, det ville ende sådan her”. Så jeg har gjort det til en vane altid at tjekke med min intuition, og virkelig lytte til den.

14. Det er bedst at forsøge at lade være med at kysse nogen på et diskotek.

LÆS OGSÅ: 21 kvinder afslører: Det mest sindssyge, jeg gjorde, da jeg var forelsket

15. Der er virkelig en grund til det, når folk kommer ind i dit liv. Nogle venskaber varer evigt, og nogle varer kun et par år. Men alle venskaber har deres eget smukke formål.

16. Når jeg møder folk med autencitet, får de lov til selv at vurdere, om de er tiltrukket af mig, og omvendt. Når to mennesker starter et forhold med deres allermest sande jeg, giver det den stærkeste kærlighed og inspiration.

17. Fitness med vægttab som formål er tåbeligt. Træning bør handle om at have det godt og sjovt.

18. Venskaber er min benzin. At være rigtigt værdsat er nok en af de største gaver, man kan få i livet. Jeg kender nogle af de sejeste mennesker i hele verden. Jeg er virkelig heldig.

19. Rulleskøjter er ikke til voksne mennesker.

LÆS OGSÅ: 18 udfordringer ved at have en udadvendt personlighed, men rent faktisk være genert og indadvendt

20. Den sti, som alle de andre vælger at følge, er ikke nødvendigvis den rette sti for mig.

21. Hvis du er forgiftet og din mave gør vrøvl, så kast op. Jo før, jo bedre. Det lykkedes mig at undgå at blive helt påvirket, da nogen havde puttet stoffer i min drink, fordi jeg vidste indeni, at der var noget galt.

22. Ligesom hvis du har tømmermænd: Kast altid op, før du spiser noget. Så slipper du for at have det dårligt resten af dagen. Ud over de to tilfælde, kan jeg i øvrigt ikke anbefale opkast. Det er forfærdeligt.

23. Der er større sandsynlighed for, at mit selskab beriger andre, hvis jeg sætter mine egne behov forrest. Hvis jeg ikke spiser/spiser usundt, eller ikke får trænet, eller ikke finder tid til at være alene, så er jeg ikke den bedste version af mig selv.

24. Bare fordi, noget ikke gør ondt med det samme, betyder det ikke, at det er godt for dig. Det gælder både mad, kærlighedsforhold, tankemønstre og vaner.

25. Elendighed søger altid selskab. Hvis nogen forsøger at nedgøre dig, kan du altid regne med, at de selv er nede. Tag det ikke personligt, og vær i stedet venlig mod dem.

26.Lån aldrig noget ud, du ikke har lyst til at miste.

27. Der findes ingen matematisk formel til det perfekte, lykkelige og sunde liv. Alle, der forsøger at bilde dig det ind, er ude på at sælge noget.

28. Hvis man øver sig i at udvise taknemlighed hver dag, er man kommet et langt stykke af vejen.

29. Der kommer altid et tidspunkt, hvor man tænker, “hvad var det egentlig, jeg ville med ham?"

30. Uanset hvad, så løser alting sig altid på én eller anden måde.
 

 

Dagens Gossip