30 mennesker meldes dræbt ved bilbombe i Afghanistan

Skrevet af admin

|

15/07/2014

Dagens topnyheder

Afghanistan blev tirsdag udsat for det blodigste terrorangreb i mere end et år, da en bil fyldt med sprængstoffer kørte ind i en folkemængde på et marked i den østlige provins Paktika, tæt på grænsen til Pakistan.

Mindst 89 personer blev ifølge myndighederne dræbt i angrebet. Langt de fleste af dem var kvinder og børn.

FN's generalsekretær, Bank Ki-moon fordømmer angrebet som en "foragtelig, kriminel handling".

En lokal politichef siger til Reuters, at politiet var blevet tippet om angrebet og jagtede bilen, da den eksploderede i folkemængden.

Eksplosionen var så stor, at mange butikker blev jævnet med jorden. Massevis af folk blev fanget i ruinerne, siger de lokale myndigheder, der forventer, at dødstallet vil runde de 100.

Området, hvor terrorangrebet skete, grænser op til den uroplagede pakistanske provins Nord-Waziristan, hvor Taliban står stærkt, men de islamistiske oprørere afviser at stå bag og tager afstand fra angrebet tirsdag.

Pakistansk militær har i den seneste tid sat en større offensiv ind mod militante fra den pakistanske gren af Taliban, der har taget flugten over grænsen til Afghanistan.

I hovedstaden Kabul blev to af præsident Hamid Karzais medierådgivere tirsdag dræbt af en vejsidebombe. Taliban har taget skylden for dette angreb.

Terrorangrebene sker, netop som de sidste udenlandske kampsoldater er på vej til at forlade landet i år, og antallet af civile ofre er i år steget markant.

Samtidig hersker der stor usikkerhed om resultatet af præsidentvalget i landet. Der foregår lige nu en omtælling af stemmerne ved valget, der fandt sted i sidste måned.

De to kandidater - tidligere udenrigsminister Abdullah Abdullah og tidligere finansminister Ashraf Ghani - kæmper om magten, men valgresultatet lader vente på sig efter beskyldninger om valgsvindel.

/ritzau/Reuters