30 mister livet under to selvmordsangreb i Syrien

Mindst 30 er mandag blevet dræbt som følge af to selvmordsangreb på kontrolposter, der er kontrolleret af kurdiske soldater, i Syriens nordøstlige by Hasakah. Det skriver Reuters.

Det står umiddelbart ikke klart, om det er den militante bevægelse Islamisk Stat, der står bag. Den seneste tid har bevægelsen indtaget store dele af det nordlige Irak og Syrien.

- Angrebene var målrettet kontrolposter, der drives af kurdiske soldater i den vestlige indgang til byen. De forekom inden for få minutter af hinanden, siger Rami Abderrahman, leder af Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien.

I mere end tre uger har syriske kurdere været involveret i hårde kampe mod militante fra Islamisk Stat, der også forsøger at indtage den strategisk vigtige grænseby Kobani.

Islamisk Stat har holdt Kobani, der er den tredjestørste kurdiske by i Syrien, belejret siden 16. september. Byen ligger tæt på grænsen til Tyrkiet.

I løbet af weekenden lovede den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan at gengælde, hvis Islamisk Stat skød på tyrkiske soldater. Mandag blev tyrkiske kampvogne udstationeret langs grænsen tæt på byen Kobani.

Mandag plantede Islamisk Stat sit sorte flag i udkanten af Kobani, men de militante har endnu ikke nået byens centrum, lød det ifølge kurdiske soldater og en journalist i byen.

Natos nye generalsekretær, Jens Stoltenberg, lovede mandag at forsvarsalliancen vil beskytte Tyrkiet fra angreb fra Islamisk Stat, der kæmper i byen Kobani nær grænsen.

- Tyrkiet er Nato-allieret, og vores vigtigste opgave er at værne om integriteten, grænsen til Tyrkiet.

- Vi har indsat Patriotmissiler i Tyrkiet for at forbedre og for at styrke luftforsvaret af Tyrkiet. Og Tyrkiet skal vide, at Nato vil være der, hvis der er spillover (afsmitning red.) eller angreb på Tyrkiet som følge af den vold, vi ser i Syrien, siger han under en tur i Polen.

Senere skal Stoltenberg besøge netop Tyrkiet, der kæmper med at håndtere situationen, der har bredt sig til landet, efter at mindst 180.000 er flygtet fra Kobani-regionen til Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip