30 ukrainske soldater meldes dræbt i det østlige Ukraine

Prorussiske aktivister kan have dræbt op imod 30 ukrainske soldater og grænsevagter ved et angreb i det østlige Ukraine.

Det siger den ukrainske indenrigsminister Arsenij Avakovs rådgiver, Zorjan Shkyrjak.

- Op mod 30 er blevet dræbt. Det er ikke udelukket, at dødstallet fra disse afskyelige missiler vil stige, siger rådgiveren.

Angrebet skete angiveligt klokken fem fredag morgen, da prorussiske oprørere affyrede Grad-missiler mod en ukrainsk grænsepost på grænsen til Rusland. Det er endnu uvist, hvor angrebet helt præcist har fundet sted.

Hvis tabstallet står til troende, er det det dødeligste angreb, oprørerne har påført de ukrainske regeringsstyrker, siden den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, ophævede en ensidig våbenhvile den 30. juni.

- Jeg tror ikke, at der vil gå lang tid efter denne bloddige terrorhandling, før der vil komme et modsvar, siger Zorjan Shkyrjak.

I midten af juni skød prorussiske aktivister et fly ned i Lugansk-regionen, hvor 49 ukrainske soldater blev dræbt.

I den seneste tid har de ukrainske regeringssoldater trængt oprørerne tilbage og taget kontrollen med flere byer i det østlige Ukraine. Oprørerne har trukket sig tilbage til storbyerne Donetsk og Lugansk.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip