300 kurdere krydser Syriens grænse for at bekæmpe IS

Mindst 300 kurdere krydsede Tyrkiets grænse til Syrien natten til lørdag for at bekæmpe militante fra Islamisk Stat (IS), som forsøger at indtage en strategisk vigtig grænseby, lyder det fra en menneskerettighedsgruppe.

Der udkæmpes i øjeblikket hårde kampe mellem kurdiske styrker og jihadister fra IS i det nordlige Syrien, og kampene centrerer sig om byen Ain al-Arab, der af kurderne er kendt som Kobane. Det oplyser det londonbaserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- De krydsede grænsen i nat, de er flere end 300, siger Rami Abdulrahman, som leder observatoriet, der dokumenterer konflikten gennem kilder i landet.

Mindst 18 jihadister, heriblandt en kineser, blev dræbt under de natlige kampe i nærheden af byen Ain al-Arab.

Observatoriet sagde fredag, at Islamisk Stats militante siden torsdag havde indtaget 60 kurdiske landsbyer tæt på den tyrkiske grænse i et to dages lynangreb i forsøget på at indtage byen.

Byen, der ligger i Aleppo-provinsen, er Syriens tredjestørste kurdiske by. Hvis IS erobrer Ain al-Arab, vil det ifølge nyhedsbureauet AFP give gruppen kontrol over en lang strækning af landets nordlige grænse til Tyrkiet.

Kampene har ført til en masseudvandring til Tyrkiet, som åbnede sin grænse for flygtninge fredag.

45.000 syriske kurdere har angiveligt krydset grænsen til Tyrkiet i det forløbne døgn på flugt fra fremrykkende krigere fra Islamisk Stat, lød det lørdag fra Tyrkiets vicepremierminister, Numan Kurtulmus.

Observatoriet i Storbritannien siger lørdag, at kampene fortsætter og rapporterer om voldsomme sammenstød i området omkring Ain al-Arab.

/ritzau/AFP