30.000 er samlet til Pride show på Rådhuspladsen

15/08/2015 23:30

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Rådhuspladsen er fyldt med omkring 30.000 mennesker, der overværer Copenhagen Prides show, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Ritzau.

Showet er kulminationen på Copenhagen Prides årlige parade, der begyndte ved Frederiksberg Rådhus klokken 13. Deltagere og tilskuere er nu samlet på Rådhuspladsen.

Det er ifølge vagtchefen forløbet helt uden problemer.

- Pride Festivalen er forløbet fuldstændig stille og roligt uden nogen skærmydsler.

- De er nået frem til Rådhuspladsen, og på pladsen er der et estimat på cirka 30.000 mennesker, siger Henrik Stormer.

Han tilføjer, at paraden ikke har kunnet undgå at påvirke trafikken lidt.

- Det kan ikke være anderledes, når så mange mennesker vælter gennem byen, siger han.

Paraden markerer afslutningen på årets Pride Week og samler blandt andet heteroseksuelle, homoseksuelle og transseksuelle.

Ruten var 3,9 kilometer lang og gik i år ad Vesterbrogade, fordi den traditionelle rute ad Nørrebrogade er ramt af vejarbejde.

Ud over de 20.000-25.000 mennesker, der har deltaget i det farverige optog, har massere af mennesker kigget med fra fortovet.

Henrik Stormer gætter på, at der har været små 10.000 tilskuere langs ruten.

Det er også til Pride showet, at Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT, uddeler prisen "Årets Laks".

Prisen hædrer dem, der går mod strømmen og gør en forskel for homo-, biseksuelle og transpersoner. I år modtager CPR-kontoret prisen for sin håndtering af den nye lov om juridisk kønsskifte, der trådte i kraft 1. september 2014.

Paraden har ikke kun fyldt i Københavns gader. Flere offentlige personer har også nævnt paraden på det sociale medie Twitter.

Blandt andet prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, udenrigsordfører Martin Lidegaard (R) og gruppesekretær Christine Antorini (S).

- Årets pride i gang, længe leve regnbuerne!, skriver Lidegaard.

/ritzau/