34-årig i giftsag: Jeg var klar til at slå ham ihjel

Tanker skrevet på papir i en notesbog slår fast, at en 34-årig mand var meget konkret i drabsplanerne for en ukendt mand. Blandt andet bestilte den 34-årige fra Ryomgaard på Djursland det livsfarlige giftstof abrin via det lyssky Tor-netværk.

Detaljerne kom frem, da den 34-årige mand satte sig i vidneskranken torsdag ved Retten i Randers, hvor østjyden er tiltalt for forsøg på giftmord på den ukendte mand, som angiveligt var ekskæreste til en netflirt, som den 34-årige havde med en kvinde.

- Han skulle dø, hvis alt andet fejlede. Når jeg kigger tilbage, så var det en gal mand, som lavede de noter, men i yderste konsekvens var jeg klar til at slå ham ihjel, siger den 34-årige i vidneskranken torsdag iført blandt andet skjorte, vandresko og uldsokker.

En af politiets beviser er den 34-åriges notesbog, som han bogstaveligt talt er udfyldt forfra og bagfra med tanker om netflirten og kvindens ekskæreste. I bogen skriver den 34-årige blandt andet om planer for ekskærestens skæbne.

Noterne omtaler også "sabotage" og "trafikuheld" samt "detonator, remote, styretøj/bremser". Senere står der "italiensk mafia kontakt" og "PKK?". Sidstnævnte er en kurdisk organisation for en selvstændig kurdisk stat.

Den 34-årig østjyde har under afhøring hos politiet forklaret, at giftstoffet abrin var bestilt for at slå en ukendt ekskæreste til en ukrainsk kvinde, som den 34-årige havde mødt over internettet, ihjel. Den 34-årige var bange for at miste kvinden til ekskæresten.

Den 34-årige har dog forklaret til politiet, at han senere mødte en ny kvinde over internettet og derfor droppede planerne om at slå ekskæresten til den første kvinde ihjel.

Forsvaret mener, at den 34-årige er uskyldig, fordi han frivilligt valgte ikke at fuldføre handlingen.

Den tiltalte har erkendt, at han hyrede en privatdetektiv til at finde identiteten på ekskæresten i Ukraine. Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en lejemorder, der dog angiveligt aldrig sagde ja til bestillingen.

Det indkøbte giftstof er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel, og det er et meget sjældent giftstof.

Der forventes dom i sagen senere i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip