34-årig idømmes forvaring for overgreb og drabsforsøg

En 34-årige gerningsmand i et usædvanligt groft overfald på havnen i København er torsdag blevet idømt forvaring af et enigt nævningeting ved Københavns Byret.

Manden, Henrik Andersen, dømmes for vold, voldtægtsforsøg og drabsforsøg mod en 23-årig kvinde, som han kastede i havnevandet ved Kalvebod Brygge i december sidste år.

- Vi har lagt vægt på den forurettedes forklaring, som har været sikker, sammenhængende og særdeles troværdig, siger dommer Knud Erik Schmidt som en del af begrundelsen for, at den 34-årige er fundet skyldig.

Desuden har retten dømt ham for vold og voldtægt mod en kvinde, som han kender. Overgrebene skete på et hotel på Rhodos og i en lejlighed i Kastrup sidste år.

Henrik Andersen, som tidligere er blevet idømt seks års fængsel i en anden voldtægtssag, har gennem hele sagen nægtet sig skyldig. Han anker dommen på stedet.

Den 34-årige voldtægtsmand, der er iklædt ternet skjorte og jeans, er skaldet og har fuldskæg, virker rolig, da dommen bliver afsagt.

Om den 34-åriges overfald sagde anklager Jakob Buch-Jepsen i retten inden dommen:

- Det kan nærmest ikke blive mere alvorligt, afstumpet og meningsløst.

Forsvareren, advokat Dorthe Fuglsang, mener derimod, at forvaring er for hård en straf.

Det alvorligste forhold - drabsforsøget - fandt sted tidligt om morgenen 7. december sidste år, hvor en 23-årig kvinde blev overfaldet.

Kvinden blev slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i en skurvogn, og fra skurvognen slæbte Henrik Andersen sit offer hen til havnekanten. Herfra kastede han den alkoholpåvirkede kvinde i det ni grader kolde vand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip