34-årig mishandlede og dræbte katte i årevis i Aarhus

Adskillige katte og kattekillinger er meldt stjålet i det nordlige Aarhus gennem flere år. En 34-årig mand blev tirsdag anholdt af Østjyllands Politi, og manden har tilstået tyveri, mishandling og drab på adskillige katte.

Den 34-årige blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Nord klokken 08.45 tirsdag morgen efter længere tids efterforskning.

På bopælen fandt politiet et pulterrum med et transportabelt kattebur og en ældre sofa, hvor der var tydelige spor efter blod og sekreter.

- Han er sigtet for at overtræde flere forhold i dyreværnsloven, da han har erkendt at have stjålet adskillige katte, mishandlet dem og til sidst dræbt dem, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

- Den 34-årige har afgivet meget detaljerede forklaringer, som vi ikke ønsker at komme ind på af respekt for de tidligere ejere af de bortkomne katte, siger politikommissæren.

Politiet i Aarhus har haft flere anmeldelser fra det nordlige Aarhus i de sidste par år, hvor adskillige katte er meldt stjålet på mystisk vis.

Den seneste anmeldelse stammer fra 24. september, hvor to kattekillinger blev meldt stjålet via et åbentstående kældervindue, mens kattemor var alene hjemme med killingerne.

- Vores teori er, at det fundne kattebur er brugt til transport, og at sofaen er brugt til mishandling af kattene, fortæller Mogens Brøndum.

- Vi betragter manden som psykisk uligevægtig, og han overføres nu til en psykiatrisk skadestue, siger han.

Et af de afgørende beviser, som ledte politiet på sporet af den 34-årige mand kom 19 september i år.

En katteejer anmeldte et forsøg på kattetyveri, og ejerens videoovervågning viste den 34-årige jagte en kat ind i et haveskur i de tidligere morgentimer. Det lykkedes dog katten at slippe væk.

Med anholdelsen kan katteejere i Aarhus Nord nu ånde lettet op.

- Vi betragter dermed de flere års anmeldelser af forsvundne huskatte som opklaret, slutter Mogens Brøndum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip