34-årig om drab på ekskone: Det skete spontant

- Det er færdigt. Jeg har reddet min ære.

Sådan sagde en 34-årig mand til et familiemedlem i telefonen, da han havde skudt og dræbt sin 28-årige ekskone - Sinem Fener - ved Hvidovre Butikstorv i juli sidste år.

Telefonsamtalen er tirsdag blevet fremlagt i Retten i Glostrup, hvor sagen om skyderiet er begyndt. Her forklarer den 34-årige, som erkender at have skudt sin ekskone syv gange, hvorfor han tog hendes liv.

- Jeg havde bare fået nok af det hele, siger den tiltalte i retten, hvor omkring 25 tilhørere er mødt op for at følge sagen.

I telefonsamtalen, som anklageren læser op, sagde den 34-årige i øvrigt:

- Kvinden siger til mig: "Jeg vil have, at din søn får en ny far".

- Jeg sværger, at jeg vil dræbe en kvinde, der siger sådan. Jeg vil ikke overlade min kvinde til andre. Jeg elskede hende meget højt.

Forsvarer Finn Walther Petersen fremhæver, at den tiltalte græder under samtalen, og på forsvarerens spørgsmål, om den 34-årige fortryder, svarer han "ja".

Parret mødte hinanden i 2000, blev siden gift, og i 2011 blev de skilt. Men i en periode efter skilsmissen var de sammen igen, forklarer den 34-årige.

- Jeg havde ikke tænkt mig at dræbe hende. Det kom spontant, da jeg så hende sammen med ham, siger den 34-årige.

Umiddelbart før skyderiet kom han og Sinem Fener kørende mod hinanden nær politistationen i Hvidovre, da de begge - ifølge den tiltalte - holdt ind til siden og steg ud af deres biler.

- Der bliver ikke sagt et ord. Hverken "hej" eller "hvorfor". Hun kigger på mig. Jeg skyder hende, og så går jeg tilbage til bilen, siger den 34-årige.

Den 28-årige kvinde var sammen med en anden mand, forklarer den tiltalte. I retten har han dog afvist, at drabet skyldtes, at han ville redde sin ære.

Sinem Fener anmeldte få dage inden skyderiet sin eksmand for trusler. Hun fik en alarmtelefon, og hendes eksmand blev eftersøgt af politiet.

Men det lykkedes ikke politiet at finde manden, før han havde skudt sin ekskone på kort afstand med en kaliber 7,65 pistol ved Hvidovre Butikstorv 10. juli 2014.

Ved sin død efterlod den 28-årige Sinem Fener sig en treårig søn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip