35-årig kendt skyldig i gidseltagning i fængsel

Østre Landsret har idømt 35-årige Allan Høier Lyngse forvaring for en gidseltagning, der skete sidste år i Politigårdens Fængsel.

Dommen er en stadfæstelse af Københavns Byrets dom fra januar i år. Den dom ankede Allan Høier Lyngse dengang på stedet.

Men Østre Landsret er altså enig med byretten om, at Allan Høier Lyngse er så farlig, at han skal idømmes forvaring.

Det var 15. april 2013, at Allan Høier Lyngse tog en ung medfange som gidsel. Han truede samtidig medfangen til at skrive under på et stykke papir med teksten: "Jeg er frivillig i det her".

Byretten lagde i januar vægt på, at Allan Høier Lyngse, der har relationer til Bandidos, havde en lang række domme bag sig. Med byrettens dom er han nu på fem år dømt fem gange for personfarlig kriminalitet.

Imens gidseltagningen stod på, afsonede Allan Høier Lyngse en straf på fem års fængsel for et særdeles groft hjemmerøveri.

Gidseltagningen begyndte under en gårdtur i det sikrede fængsel på Politigården og varede omkring fire timer, før situationen endte fredeligt.

Allan Høier Lyngse er også tidligere idømt årelange fængselsstraffe for blandt andet vold, trusler, afpresning og frihedsberøvelse.

I 2008 blev han straffet med fire et halvt års fængsel for at have været med til at afpresse en mand til at betale 300.000 kroner og tvinge ham til at begå to bankrøverier.

Tidligere torsdag afsagde landsretten skyldkendelse, hvor Allan Høier Lyngse blev kendt skyldig i blandt andet frihedsberøvelse. Det endte med en forvaringsdom, som er en af de hårdeste straffe i Danmark.

Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip