354 millioner kroner skal styrke fødevaresikkerheden

Regeringen, SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er blevet enige om det såkaldte Fødevareforlig 3, der frem til 2018 skal styrke fødevaresikkerheden. Den samlede værdi af aftalen er 354,4 millioner kroner.

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Med Fødevareforlig 3 styrkes fødevarekontrollen, så der mere fleksibelt kan sætte ind over for virksomheder med behov for særligt fokus, nye risici eller farlige fødevarer.

Der skal også gøres en yderligere indsats for at skabe større tryghed for virksomhederne i deres investeringer og for at styrke virksomhedernes muligheder for vækst, hedder det i aftaleteksten.

Forliget skulle have været på plads i efteråret 2014, men aftalen blev udskudt, så der bedre kunne tages højde for listeria-indsatsen som følge af det udbrud, der kostede flere menneskeliv sidste sommer.

Aftalen glæder fødevareminister Dan Jørgensen (S).

- Med det nye forlig kan vi sikre et fortsat højt niveau for den danske fødevaresikkerhed. Vi kommer til at gå mere målrettet efter de brodne kar, der gang på gang overtræder reglerne samtidig med, at vi styrker Fødevarestyrelsens rejsehold.

- Sidste sommers listeria-udbrud viser, hvor vigtigt det er, at vi er på stikkerne og hele tiden sørger for at optimere fødevaresikkerheden, siger han i en pressemeddelelse.

Aftalen viderefører desuden en lang række af initiativerne fra Fødevareforlig 2, som de samme partier indgik i 2010 for perioden 2011-2014.

Med forliget er det målet, at Danmark fastholder sin position som leverandør af sikre fødevarer og fødevarekontrol på et meget højt internationalt niveau, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip