36-årig tiltalt for syv grove røverier og drabsforsøg

Syv røverier, et forsøg på røveri, et drabsforsøg, et tyveri og besiddelse af en ulovlig kniv på 20 centimeter.

Den omfattende kriminalitet mener anklagemyndigheden, at en 36-årig mand begik på kun to uger sidste år i slutningen af oktober og starten af november i København.

Gerningsmanden til røverierne blev kendt ud navnet "Blomsterrøveren", fordi røverturnéen ifølge anklageskriftet blev indledt i butikken Paradis Blomsten 24. oktober.

Den 36-årige er tiltalt for at snitte en indehaver i hånden og på armen samtidig med, at offeret fik et slag i hovedet med en jernstang. En anden indehaver af forretningen fik et stiksår i baglåret, men gjorde så meget modstand, at røveren måtte flygte uden udbytte.

Ifølge anklageskriftet fortsatte den 36-årige de efterfølgende dage med røverier mod en Bagelforretning, et vaskeri, grillbaren "Harrys Place" og en Matas.

4. november slog røveren igen til i et særdeles groft røveri mod en blomsterforretning ifølge anklageskriftet. Indehaveren af "De Fire Årstider" fik et slag i ansigtet og ni knivstik, hvor de fem ramte maven og de resterende i benene.

Indehaveren af butikken var i livsfare, og det grove røveri med de mange knivstik takserer politiet til drabsforsøg.

Den 36-årige er også tiltalt for i dagene efter det grove røveri at have begået tyveri i en minibus samt endnu et røveri mod en frisør.

Det samlede udbytte for den 36-årige ved røverierne løber ifølge anklagen op på omkring 65.000 kroner.

Den 36-årige nægter sig skyldig i anklagerne.

Retssagen begynder som en nævningesag i Københavns Byret 27. oktober, og der forventes dom i sagen 28. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip