38-årig tilstår chaufførrolle i sag om hvide bude

Den ene halvdel af de tiltalte i sagen om de såkaldte hvide bude, en 38-årig mand, tilstod tirsdag at have fungeret som chauffør og sælger af kokain og ecstasy.

Det skete under den 38-åriges forklaring i Københavns Byret tirsdag.

Ifølge den 38-årige stod han for levering og salg af stofferne, mens det er den 28-årige medtiltalte, som har stået for at skaffe, veje og pakke stofferne i poser.

Efter at være blevet løsladt i juli sidste år fik den 38-årige et job som flyttemand, men der var problemer med hans løn.

- En kammerat tilbød mig et job som chauffør, sagde han og forklarede, at kammeraten var den medtiltalte.

Den 38-årige forklarede, at kunderne typisk sendte en sms til telefonnummeret 22910102 - som anklagemyndigheden kalder salgstelefonen - bagefter svarede han, hvor lang tid det tog at levere stofferne og mødte så op på den angivne adresse med stoffer.

Kunderne, som typisk købte et gram ad gagen, kunne vælge mellem to slags kvalitet af kokain, forklarede den 38-årige i retten.

Poser med en rød top kostede 1000 kroner per gram. Kokain af lidt ringere kvalitet var pakket i poser med grøn top og kostede 700 kroner per gram.

Den 38-årige tjente så 125 kroner til sig selv per solgt gram.

Planen var, at den 38-årige skulle fortsætte med at levere narkoen til og med nytår, hvorefter han skulle på ferie til Thailand eller Sydamerika, inden han skulle afsone med en elektronisk fodlænke 17. januar i år.

I sin afsluttende bemærkning i retssagen udtrykte den 38-årige anger.

- Jeg er ked af, at jeg har solgt det her, men nu har jeg trods alt tilstået, og nu må jeg tage min straf, sagde han i byretten, før domsmændene forlod retssalen.

Den 28-årige medtiltalte er ikke til stede i retten, da han flygtede tilbage i foråret fra en psykiatrisk afdeling og ikke er blevet fundet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip