39-årig er dømt for hævndrab med ratlås i Høje Gladsaxe

En 39-årig mand fik ikke noget ud af at anke en dom fra Retten i Glostrup til Østre Landsret, som mandag stadfæstede dommen.

Også Østre Landsret fandt ham skyldig i et voldsom drab med en ratlås i Høje Gladsaxe i 2011. Og ligesom i byretten blev han idømt 12 års fængsel og udvisning af landet for bestandig.

Muhammed Arfan mistede livet 10. november 2011 i Høje Gladsaxe. Han blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås.

Shahid Raza Chaudhry erkendte i byretten, at han slog med ratlåsen, men han nægtede sig skyldig i drab, da han hævdede, at der er tale om nødværge.

- Tre af de slag, der rammer afdøde i hovedet, er ført med stor kraft og har hver for sig været dødbringende, og derfor er forklaringen om nødværge tilsidesat fuldstændig, sagde senioranklager Peter Rask til Ritzau, da dommen faldt i byretten.

- Der er tale om et hævnmotiv, da han opsøger ham og slår ham med den her ratlås, fastslog anklageren.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Han fik et års fængsel for sin rolle, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Retten fandt det dengang bevist, at manden havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Efter drabet sprang Chaudhry ind i taxaen, og de to mænd flygtede sammen fra stedet.

Det lykkedes i først omgang ikke politiet at anholde Chaudhry, der var forsvundet. Der blev afsagt en fængslingskendelse over ham, og han blev efterlyst internationalt via Interpol.

Men i april sidste år landede han i Københavns Lufthavn med et fly fra Pakistan. Her stod politiet, der vidste, at han var med flyet, klar og anholdt ham, da flyet landede.

Den 39-årige er også dømt til at betale en erstatning til offerets familie på 2,4 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip