4 uventede grunde til at du tager på

Slankeviden.dk har nemlig samlet fire overraskende grunde til, at vi tager på uden at tænke over det:

1. Tårepersere

Hvis du godt kan lide at krybe sammen i sofaen med en god film og en skål slik, så er det ikke helt ligegyldigt, hvad du ser, hvis du vil holde vægten.

En undersøgelse fra Cornell University blandt biografgængere viser, at det er bedst for vægten at se sjove film. Sørgelige film får dig nemlig til at spise mere.

Forskerne konstaterede, at tårepersere medførte at folk spiste mellem 28 pct. og 55 pct. flere popcorn i henholdsvis et laboratorium og i en biografsal.

En tidligere undersøgelse har desuden påvist, at action-, eventyrfilm og film med masser af gang i også får os til at spise mere, fordi vi har en tendens til at spise i samme tempo som filmen.

Læs også: Sådan undgår du at påsken bliver for dyr

2. Sent oppe

I en undersøgelse blev 522 deltagere bedt om at registrere deres søvn, hvorefter den blev sammenlignet med deres fedtprocent.

- Selv om tidligere undersøgelser ganske vist har vist, at for lidt søvn er forbundet med fedme og diabetes, konstaterede vi, at bare 30 minutter dagligt søvnunderskud væsentlig kan påvirke risikoen for fedme og insulinresistens, siger forskerne fra Weill Cornell Medical College i Qatar, ifølge slankeviden.dk

Efter 12 måneders opgørelse af søvnunderskud viste resultaterne, at for hver 30 minutter mistet søvn øgedes risikoen for fedme med 17 pct..

Læs også: Dette påskeslik skal du undgå

3. Natarbejde

I samme boldgade ligger natarbejde, som også er en synder i forhold til vægttab.

En undersøgelse fra Weizmann Institute of Science i Israel viser, at tarmfloraen døgnrytme kontrolleres af kroppen.

Derfor er det vigtigt med en stabil døgnrytme, hvis man vil holde vægten.

Læs også: Vælg den, du vil: Derfor er din slankekur ligegyldig

4. Kollegaer

Hvis du tager lidt mere fra frokostbuffeten, end du egentlig kan spise, er det muligvis også lidt dine kollegaers skyld.

Vi lader os nemlig påvirke af det, personer omkring os fylder på tallerkenen, viser forsøg på madforskningsuniversitetet Cornell.

Her satte en overvægtig kvinde forrest i køen ved universitetskantinen standarden for, hvor meget de næste i køen hældte op.

Resultaterne viser, at folk kan komme til at spise større portioner med usunde fødevarer og færre sunde fødevarer, når de spiser med en overvægtig person, fordi de er mindre i harmoni med deres egne sundhedsmæssige mål, konstaterer forskerne.

 

Dagens Gossip