44 dræbt og over 90 såret ved bombeangreb

admin

427 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

To kraftige bomber rystede tirsdag Bagdad og dræbte mindst 44 mennesker og sårede over 90, siger politi og hospitalskilder i den irakiske hovedstad.

Angrebene sker efter en lang række angreb, som gør sidste uge til den blodigste i år indtil nu.

Ved tirsdagens angreb dræbte en bombe i det nordlige distrikt al-Shaab 38 mennesker og sårede over 70, mens en bilbombe i den sydlige bydel al-Rasheed kostede seks mennesker livet og årede 21, siger kilderne.

En talsmand for hæren siger til det statslige tv, at angriberen i al-Shaab, der er et overvejende shiamuslimsk område, både havde placeret en bombe og sprængt sig selv i luften med en selvmordsvest.

Premierminister Haider al-Abadi har sagt, at en politisk krise, der er udløst af forsøget på at gennemføre en regeringsrokade i forbindelse med kamp mod korruption, har fjernet fokus på kampen mod Islamisk Stat.

Islamisk Stat tog i sidste uge skylden for drab på over 100 mennesker i og i nærheden af Bagdad. Angrebene har skabt udbredt vrede mod myndighederne, som bliver kritiseret voldsomt for ikke at beskytte byen effektivt.

Tre bomber forskellige steder i selve Bagdad dræbte mindst 80 mennesker.

Den første bombe eksploderede i Bagdad-bydelen Sadr City, hvor mindst 55 mennesker blev dræbt. Eksplosionen fandt sted om formiddagen nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter. De fleste af ofrene var kvinder.

Få timer efter eksploderede yderligere to bomber i henholdsvis Kadhimiya, hvor flertallet af indbyggerne er shiamuslimer, og derpå i et område af Bagdad, som er sunnimuslimsk.

/ritzau/Reuters