44 fanger dræbt i irakisk fængsel i strategisk vigtig by

Mindst 44 fanger er natten til tirsdag blevet dræbt under et angreb på en politistation i den strategisk vigtige by Baquba natten til tirsdag.

Der hersker imidlertid stor usikkerhed om, hvem er ansvarlig for drabene.

En talsmand fra de irakiske sikkerhedsstyrker siger, at islamistiske oprørere står bag drabene, mens oprørerne siger, at fangerne blev dræbt af sikkerhedsstyrker, da de indsatte forsøgte at flygte fra fængslet.

Baquba ligger blot 60 kilometer nord for Bagdad. Efter nattens kampe i byen sagde oprørere fra gruppen Islamisk Stat i Irak og Levanten, Isil, at man nu kontrollerede flere dele af Baquba. Det blev senere afvist af sikkerhedsstyrkerne, der sagde, at man havde slået angrebet tilbage.

Falder byen, skulle vejen være banet for Isil til at angribe den irakiske hovedstad Bagdad.

Selv om angrebet angiveligt slog fejl, står Isil stadig stærkt i den nordlige del af Irak. Gruppen har siden 9. juni taget kontrollen med adskillige irakiske provinser, hvor irakiske soldater i nogle tilfælde blot kastede deres våben og uniformer og flygtede.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip