45-årig skal 12 år i fængsel for drab i Ruds Vedby

Et nævningeting ved Retten i Næstved har onsdag idømt den 45-årig Jon Boc 12 års fængsel og udvisning for bestandigt for drabet på den 54-årige Jovan Nika.

14. september sidste år opsøgte Jon Boc den ni år ældre Jovan Nika i Ruds Vedby på Vestsjælland og dræbte ham med fire skud, mens han sad eller lå i sin sovesofa.

I Retten erkendte den 45-årige, at han skød Nika, men han forklarede, at det var sket i nødværge på grund af voldsomme trusler fra offeret.

- Jeg slår dig ihjel. Jeg knepper din mor, sagde Jovan Nika angiveligt umiddelbart før skuddene faldt.

Jon Boc fortalte, at han var bange for den 54-årige, og at det var derfor, han havde medbragt en pistol.

- Han truede med at slå mig og mine sønner ihjel, fortalte han fra vidneskranken gennem sin tolk.

Uvenskabet mellem de to mænd havde stået på siden slutningen af firserne, hvor de begge boede i Helsingør og var en del af roma-miljøet.

Boc, der er uddannet mekaniker og pladesmed, kommer oprindeligt fra det daværende Jugoslavien.

Ifølge hans forklaring havde Nika afpresset ham for 50.000 kroner op til drabsdagen og truet hans familie på livet flere gange. Samme historie lød fra hans kone og hans søn.

- Første gang slap han (Jon Boc, red.) billigt. Næste gang slår vi ham ihjel. Vi begraver ham levende mig og min far og bror, fortalte konen, at den dræbtes søn havde truet med.

Sønnen har formentlig henvist til en episode i 2011, hvor Boc blev slået ned i sin have med et baseballbat.

Den dræbtes søn kom dog med en noget anden forklaring i retten. Han fortalte, at det var Boc og hans børn, som flere gange havde tæsket ham. Ifølge sønnen var det heller ikke Nika, som havde afpresset Boc, men omvendt.

Jon Boc ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip