47 er fundet døde i lettisk supermarked

Lettiske redningsarbejdere bliver ved med at finde døde i et supermarked i Riga, hvor taget er kollapset. Fredag aften er dødstallet steget til 50. Samtidig frygtes det, at yderligere 30 personer er begravet eller fanget i den kollapsede bygning.

- Der er sandsynligvis yderligere 30 personer i den sammenstyrtede bygning. De er formentligt alle døde, siger Rigas borgmester, Nils Usakovs.

- Vi håber, at der er overlevende, men der er nu gået over 24 timer, og det er ikke sandsynligt.

Nyhedsbureauet Reuters skriver på Twitter, at 50 personer er fundet dræbt.

Tagkonstruktionen i supermarkedet Maxima styrtede torsdag ned over et større antal kunder, som befandt sig inde i bygningen ved 18-tiden.

200 redningsarbejdere støttet af soldater er i gang med at finkæmme ruinerne af supermarkedet. Siden fredag morgen og frem til tidlig aften er dødstallet steget fra 12 til 50.

Tre brandfolk er blandt de omkomne, fordi der fandt et nyt kollaps sted i den skrøbelige bygning, efter at de var ankommet til stedet.

- Vi arbejder på maksimal kapacitet, men der er meget farlige forhold inde i bygningen. Det ser ud som om, vi er nødt til at fortsætte arbejdet hele dagen, fortæller byens brandchef.

Ulykken er en national tragedie. Premierminister Valdis Dombrowskis fortæller, efter at han har besøgt stedet, at politiet har indledt en undersøgelse af årsagen til ulykken.

Det er blandt andet blevet bemærket, at der var ved at blive anlagt en græsplæne på taget af supermarkedet.

Det vides endnu ikke, hvor mange mennesker som fortsat befinder sig inde i den sammenstyrtede beton- og glasbygning i en forstad til Riga.

Det 500 kvadratmeter store supermarked blev bygget i 2011, og årsagen til sammenstyrtningen af den relativt nye bygning er endnu ikke officielt fastlagt.

Supermarkedskæden Maxima, der er den næststørste i Letland, har udsendt en erklæring, hvor det hedder, at man er "overvældet og chokeret" over katastrofen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip