475.000 danskere kan spare mange penge med få klik: Sådan gør du

Skrevet af Emil Martesen

07/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
475.000 danskere kan med få klik spare mange penge.

Dagens topnyheder

Kalenderen siger forår og det giver god anledning for danske eksperter til at præsentere forskellige strategier for at reducere varmeregningen.

Og det falder på et tørt sted for mange danskere, der i øjeblikket kæmper med de stigende udgifter til opvarmning.

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at 8 procent af befolkningen - omkring 475.000 borgere - har svært ved at betale for varme i hjemmet, hvilket sætter fokus på behovet for energibesparende tiltag.

Det skriver B.T.

Små ændringer, store besparelser

Energikonsulent Bo Halm Andersen fra NRGi understreger vigtigheden af at tjekke isoleringen omkring varmerør i uopvarmede områder, herunder tagrum og krybekældre.

En investering i rørskåle kan mindske varmetabet betydeligt, og den er blot én af flere måder, hvorpå danske husholdninger kan optimere deres energiforbrug uden at skulle investere store summer.

En anden effektiv metode til at skære ned på energiforbruget er at justere på varmestyringen.

Ifølge Tue Patursson, der er fagekspert hos Videncentret Bolius, kan en nedjustering af indendørstemperaturen fra 22 til 20 grader spare betydelige beløb:

"Vi har tal, der viser, at mange danskere faktisk har det pænt varmt, så hvis man kan skrue ned fra 22 til 20 grader og i stedet finde en sweater og sutsko frem, er der pænt med penge at spare. En tommelfingerregel er, at man sparer fem procent på varmeregningen for hver grad, man sænker temperaturen", lyder meldingen.

Derudover er det værd at nævne, at husmoderråd som papirtricket til at kontrollere, om vinduer og døre lukker tæt, også bidrage til mindre energispild.

Det påpeges nemlig, at hvis et stykke papir kan trækkes ud, efter det er blevet klemt mellem vindue og karm, er det et tegn på, at tætningen ikke er god nok.

Du kan læse om flere gode sparetips ved at klikke her eller ved at læse artiklen herunder.